Cazul intoxicarii cu alcool metilic din Dragalina. Inca doua persoane, internate la Spitalul Floreasca, au murit

Ultima actualizare: 23-01-2015 07:20
animatie alcool metilic

Alte doua persoane internate la Spitalul Floreasca din Capitala dupa ce s-au intoxicat cu alcool metilic au murit, in unitatea sanitara ramanand internati doi din cei sapte pacienti adusi din judetul Calarasi, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca a spus ca numarul pacientilor internati in unitatea sanitara din Capitala care au decedat dupa ce s-au intoxicat cu alcool metilic a ajuns la trei, ultimul deces fiind inregistrat luni.

"In spitalul nostru au fost internate sapte persoane, majoritatea in stare foarte grava, unele chiar in coma. Trei dintre acestea au decedat, ultimul deces fiind inregistrat luni. Mai avem internate inca doua persoane", a precizat dr. Bogdan Oprita.

El a mai spus ca doi dintre pacienti au fost externati, precizand ca starea acestora a fost mai buna inca de la internare.

La Spitalul de Urgenta Floreasca au fost aduse din judetul Calarasi, incepand din 10 ianuarie, sapte persoane care s-au intoxicat cu alcool metilic. Primul pacient internat la Spitalul Floreasca a decedat in 14 ianuarie, ulterior fiind inregistrate si celelalte doua decese.

Alti trei barbati, cu varste intre 45 de ani si 58 de ani, toti din localitatea Dragalina, au murit in spitale din Bucuresti si Calarasi, unde ajunsesera in stare grava, existand suspiciunea ca s-ar fi intoxicat dupa ce au consumat alcool metilic.

De asemenea, mai multe persoane din localitatea Dragalina au fost internate la Spitalul Judetean Calarasi.

Medicii legisti care au facut necropsiile au prelevat probe si au solicitat efectuarea de analize toxicologice in laboratoarele Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, in urma acestor analize urmand sa fie stabilita substanta cu care barbatii s-au intoxicat.

Conform procurorilor, nu exista certitudinea ca toate aceste persoane au consumat alcool provenit din aceeasi sursa, putand exista si situatii in care intoxicatiile sa fi fost provocate de alcool etilic sau de alte substante, in urma analizelor toxicologice urmand sa se stabileasca despre ce substante este vorba.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, ca din datele transmise de catre Directia de Sanatate Publica Calarasi rezulta ca barbatii ar fi consumat bauturi care contineau alcool metilic, facute intr-o gospodarie. Arafat a precizat ca politia a inceput o ancheta inca din 10 ianuarie, dupa ce au fost semnalate aceste cazuri si, totodata, s-a recomandat populatiei sa nu consume bauturi alcoolice decat din surse autorizate.

Metanolul, cunoscut si ca alcool metilic, carbinol, este toxic prin doua mecanisme. Pe de o parte, prin ingestie, inhalare si absorbtie cutanata, poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de alta parte, cauzeaza orbire prin distrugerea nervului optic.

Efectele toxice ale metanolului se instaleaza dupa mai multe ore. Intoxicatia cu metanol se manifesta initial prin dureri de cap, ameteala, greata, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea constientei si chiar decesul. Doza fatala este cuprinsa intre 100 si 125 de mililitri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO