Caz revoltator in Buzau. Maicuta pedepsita de stareta pentru ca s-a dus la medic.Avea piciorul rupt

Ultima actualizare: 05-11-2012 01:53

"Crede si nu cerceta" s-a transformat in "asculta si nu te trata" la manastirea Carnu din Buzau. O maicuta care si-a rupt piciorul o acuza pe stareta ca nu i-a dat voie sa mearga la doctor.

O saptamana a indurat chinuri atroce, pana cand doua calugarite si un preot au dus-o la spital.

Suparata ca i-au iesit din cuvant, cea care conduce lacasul de cult le-a mutat disciplinar pe cele trei maicute la o alta manastire.

Cand au aflat de ordinul absurd si pedepsele stabilite de stareta, credinciosii din comuna au dat buzna peste ea, ca sa-i ceara socoteala.

Nervosi, satetii au intrat in manastire, ca sa stea de vorba cu stareta, care n-a vrut sa dea ochii cu ei. S-a ascuns in chilie.

Maicuta care si-a rupt piciorul spune ca s-a chinuit o saptamana, pana cand unui preot i s-a facut mila de ea si a dus-o la spital, ajutat de alte doua calugarite.

Cei de la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei ii iau insa apararea staretei. Femeia care si-a rupt piciorul nu trebuia sa paraseasca manastirea fara permisiune, nici macar la spital. Asa ca si ea si cele care i-au sarit in ajutor au fost pedepsite.

In ciuda starii grave in care se afla femeia, reprezentantii arhiepiscopiei aplica legea ca in armata. Chiar si in casa Domnului, ordinele se respecta, nu se discuta.

Medicul de la spitalul din Nehoiu, la care a ajuns femeia, confirma faptul ca avea o fractura care se agravase, pentru ca nu fusese tratata.

Credinciosii nu vor ca maicutele sa plece si spun ca daca nu ar fi fost ele, manastirea s-ar fi transformat intr-o ruina.

In ciuda sprijinului localnicilor, cele trei calugarite acuzate de neascultare au fost nevoite sa paraseasca manastirea. Daca ar fi refuzat, ele ar fi fost excluse din lumea monahala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO