Carambol pe A2, pe sensul București- Constanța. Peste 50 de mașini au fost implicate

Dată publicare: 16-07-2021 07:54
Dată actualizare: 16-07-2021 11:53


Carambol rutier pe A2, pe sensul București- Const...
Carambol rutier pe A2, pe sensul București- Const...
Carambol rutier pe A2, pe sensul București- Const...
Carambol pe A2...

Un carambol în care au fost implicate zeci de autoturisme a avut loc vineri dimineață pe autostrada București-Constanța, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral.

Potrivit celor mai recente informaţii, au fost implicate 55 de maşini, în care se aflau în total 155 de persoane. Au fost trei zone de carambol.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie și zeci de echipaje de pompieri şi medici intervin la faţa locului - din Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti.

După cum se vede în imaginile surprinse de martori, în acele clipe era ceaţă. Şi, după cum spun autorităţile, vizibilitatea era pe alocuri scăzută - sub 50 de metri.

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 11:52 16 persoane au fost transportate la spital, din care 7 copii și 9 adulți. De asemenea, 41 persoane au fost asistate la fața locului, din care 16 au primit îngrijiri medicale, informează ISU. 

UPDATE 11:35  IGSU a transmis că, pe lângă victimele transportate la spital, în total la fața locului au fost asistate 12 persoane. De asemenea, La fața locului mai rămân două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două echipaje de stingere de la ISU CT.  

UPDATE 11:01 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu şi doi ale A2 Bucureşti - Constanţa.

"S-au format coloane în mişcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Feteşti) - 160 (nodul rutier de la Cernavodă) şi 175 (localitatea Peştera) - 182 (municipiul Medgidia)", menţionează sursa citată.

UPDATE 10:34 Pentru coloana de autovehicule blocată de la Cernavodă spre Constanța, s-a dat drumul la circulație pe banda a 2-a; pentru cei care vin de la București, traficul rutier rămâne deviat pe DN 22C, în nodul rutier de la Cernavodă, informează CNAIR. 

UPDATE 10:25 16 persoane transportate la spital, din care 5 copii și 11 adulți. Alte 8 persoane au fost asistate la fața locului. 

UPDATE 10:05 Imagine de la Km 153 -coadă de 20 de km pe sensul spre litoral.

UPDATE 9:47 15 victime transportate la spital, 5 copii, 10 adulți, 7 asistați la fața locului.

UPDATE 9:34 Peste 52 de automobile sau fost implicate în carambol, 146 de persoane sunt afectate, informează ISU. 

UPDATE 9:24 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:


- km. 181, la limita dintre loc. Peștera și Medgidia, pe sensul către Constanța, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informații, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;

- km. 181+500 de metri, sensul către Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;

- km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanța, a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de față, la acest eveniment au fost rănite ușor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani).

UPDATE 9:20 În urma recunoașterilor efectuate, până la acest moment, echipajele medicale au acordat asistență medicală pentru 17 victime, dintre care 5 minori. Au fost numărate până acum 40 de autovehicule implicate în carambolul rutier de pe A2. 

UPDATE 9:00 Traficul este deviat spre oraşul Cernavodă, pe la nodul rutier de la km. 160, oraş Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul. Intervenția se află în desfășurare.

Un echipaj SMURD a preluat un pacient în vârstă de 15 ani, care a fost dus la spital. De asemenea, o ambulanţă a preluat doi copii şi un adult, transportaţi, de asemenea, la o unitate medicală.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme.

Peste 100 de persoane sunt afectate în urma accidentului. 

Peste 14 victime au fost înregistrate până în prezent, informează Cristian Mihai Amarandei, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 

Până la acest moment, pentru gestionarea situației, au fost alocate următoarele echipaje:

ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ

ISU BIF: 1 Punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple

ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple

ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO