Braconieri de sturioni, prinși cu ajutorul scafandrilor. Cum își ascundeau faptele


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 16:45
Categorie: Stiri actuale

Zeci de exemplare vii de sturioni au fost găsite de poliţiştii gărzii de coastă, într-un sac legat de barca unui pescar din zona lacului Razelm.

Pentru a scoate la iveală braconajul ilegal, autorităţile au folosit şi scafandrii şi astfel au descoperit metoda indivizilor de a ascunde prada.

Autorităţile urmăreau de câteva zile activatea unor pescari suspecţi care, de fiecare dată când ieşeau pe lacul Razelm, anunţau că nu au capturat nimic, în schimb situaţia lor financiară se tot îmbunătăţea.

În urma unor verificări la care au participat şi scafandrii, poliţiştii Gărzii de Coastă au reuşit să identifice modul în care indivizii braconau. Aceştia legau sacii în care se aflau sturionii de fundul bărcilor şi astfel reuşeau să ţină în viaţă captura. Aşa au fost găsite şi ultimele exemplare: 32 de kilograme de păstrugă și nisetru.

Exemplarele au fost eliberate în prezenţa celor de la Agenția Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Pescarul este cercetat penal pentru deţinerea, transportul şi comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO