Bilanțul primelor 24 de ore de Crăciun în București. 13 oameni au vrut să se sinucidă

Ultima actualizare: 26-12-2019 09:42
ambulanta
Agerpres

13 persoane din București au avut tentative de sinucidere în ziua de Crăciun, a anunțat, joi, managerul Serviciului de Ambulanță Bucureti Ilfov, Alis Grasu.

 

Din fericire, niciunul dintre aceste tentative nu s-a finalizat în mod tragic, a mai precizat medicul.

Pe de altă parte, peste 700 de persoane au avut nevoie urgentă de medic în ultimele 24 de ore - urgența fiind de tip ”cod roșu”, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanță București.

”În ultimele 24 de ore, 1098 de persoane au avut nevoie de Ambulanța București Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu, respectiv cazuri foarte grave, și urgențe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgențe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanțe.” - a declarat Alis Grasu.

Dintre aceste cazuri de urgențe, aroape 180 de oameni au cerut ajutorul medicilor după ce au mâncat foarte mult în ziua de Crăciun. De asemenea, 20 dintre ei au consumat atât de mult alcool încât au sunat la ambulanță.

”Sigur, s-a solicitat ambulanța pentru toate motivele de solicitare, ca în orice zi a anului. Ce ar fi de remarcat ar fi problemele digestive, care au fost în număr de 179 de persoane, care au prezentat probleme digestive în ultimele 24 de ore. Au fost și 20 de persoane care au consumat mai mult alcool și au avut nevoie de ambulanță.” - a mai spus managerul Serviciului de Ambulanță Bucureti Ilfov, Alis Grasu.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO