Becali a participat la slujba de la Penitenciarul Rahova, oficiata de doi calugari de la Athos

×
Codul embed a fost copiat

Gigi Becali a participat duminica la slujba de la biserica Penitenciarului Rahova, care a fost oficiata de preotul capelan al unitatii de detentie, doi reprezentati ai Bisericii Ortodoxe Romane si doi calugari monahi de la Muntele Athos

"In baza programarilor, la slujba au participat 85 de persoane private de libertate. Avand in vedere capacitatea capelei de 120 de locuri, au fost acceptate si solicitarile ulterioare, printre care si cea a domnului George Becali", se arata intr-un comunicat de presa al Penitenciarului Bucuresti Rahova remis agentiei MEDIAFAX.

Reprezentantii penitenciarului au precizat ca asistenta religioasa constituie, alaturi de educatie, instruire scolara si formare profesionala, una dintre coordonatele individuale de recuperare psihosociala, care contribuie atat la dezvoltarea individuala a persoanelor private de libertate, cat si la reintregarea sociala, comunitara si familiala a acestora.

Participarea persoanelor private de libertate la activitatile de asistenta sociala se realizeaza la cerere, in vederea asigurarii conditiilor necesare pentru exercitarea libertatii de religie pe perioada executarii pedepsei.

"Administratia Nationala a Penitenciarelor, prin unitatile subordonate, incurajeaza realizarea de parteneriate si poate incheia protocoale de colaborare cu asociatii si culte religioase recunoscute de lege, in scopul diversificarii programelor educative, atragerii de resurse umane si materiale pentru realizarea acestor acitivitati", se mai arata in comunicatul citat.

Citește și
Victor Piturca
Piturca despre dosarul Valiza: "Becali a spus adevarul despre mine, sper ca instanta sa tina cont"
Crima pasională din lumea bună a Bucureștiului care a rămas nerezolvată și la 90 de ani distanță. Cum a sfârșit Tita Cristescu, prima Miss România

Avocatul lui Gigi Becali, Robert Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca a fost sambata la Penitenciarul Rahova cu doi calugari de la Muntele Athos, pentru a solicita drept de vizita la Gigi Becali, acestia dorind sa oficieze duminica o slujba la biserica unitatii de detentie. Ionescu a precizat ca cei doi calugari cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 calugari de la Muntele Athos care a venit in Romania.

Robert Ionescu a precizat ca au fost formulate trei cereri privind accesul unor calugari de la Muntele Athos la Penitenciarul Rahova pentru oficierea unei slujbe in biserica din unitatea de detentie, acestea fiind adresate conducerilor Penitenciarului Rahova, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Patriarhiei Romane.

Patriarhia Romana le-a dat sambata acordul calugarilor de la Muntele Athos sa participe la Sfanta Liturghie oficiata duminica la biserica de la Penitenciarul Rahova.

Ulterior a aprobat si Penitenciarul Rahova accesul a doi calugari de la Muntele Athos, insotiti de doi reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, in unitatea de detentie, duminica, intre 8.00 si 12.00, pentru participarea la activitati religioase.

Apropiati ai lui Gigi Becali declarau pentru MEDIAFAX cei doi reprezentanti ai BOR care ii vor insoti pe calugarii de la Muntele Athos sunt parintele Visan de la Biserica "Sfanta Treime" din Buzau, duhovnicul lui Gigi Becali si preotul familiei acestuia, precum si un monah de la Manastirea Adamesti, de langa Alexandria, judetul Teleorman.

Gigi Becali are dreptul in luna iunie la patru vizite, la fiecare dintre acestea putand veni cate doua persoane, insotite de doi copii, a mai spus avocatul Robert Ionescu.

Potrivit Regulamentului privind asistenta religioasa a persoanelor private de libertate, unitatile de detentie permit accesul reprezentantilor cultelor si asociatiilor religioase recunoscute de lege in mediul penitenciar, pentru a raspunde nevoilor de asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Aprobarea accesului in mediul penitenciar pentru reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege este acordat de catre directorul unitatii de detentie, conform regulamentului.

Solicitarea de acces trebuie sa fie formulata in scris si insotita de lista nominala cu persoanele care vor desfasura activitati specifice in mediul penitenciar. Aceasta se inainteaza directorului unitatii de detentie pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an, avand valabilitate pentru anul calendaristic urmator. Lista nominala cuprinde informatii privind numele, prenumele, seria si numarul actului de identitate al reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege, precum si avizul organismului national reprezentativ al acestora.

Solicitarile ulterioare de acces trebuie sa fie motivate in scris.
De asemenea, solicitarea pentru accesul in penitenciar a reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege pentru activitati specifice in unitatile in care nu exista cereri ale persoanelor private de libertate se motiveaza in scris.

Persoanele private de libertate pot sa-si declare, pe propria raspundere, confesiunea sau apartenenta religioasa, la intrarea in locul de detinere si ulterior pe parcursul executarii pedepsei privative de libertate sau a masurii internarii.

In timpul executarii pedepsei, detinutii isi pot exprima optiunea de a participa la oricare dintre activitatile cu caracter religios desfasurate de reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege.

Administratia Nationala a Penitenciarelor are un protocol cu Biserica Ortodoxa Romana, acesta fiind reinnoit in 26 martie 2013. Protocolul de colaborare stabileste cadrul general in care se desfasoara activitatea preotilor din penitenciare, precum si modalitatile de realizare a unor activitati cu implicatii sociale, educationale si moral-crestine.

Gigi Becali este incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Cei trei stau in aceeasi camera de detentie timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina. Dupa cele 21 de zile de carantina se va stabili in ce regim vor executa cei trei pedepsele si daca vor fi transferati la o alta inchisoare, preciza purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, dupa incarcerarea acestora.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Gestul făcut de greci după suspendarea drastică primită de Răzvan Lucescu
FOTO Gestul făcut de greci după suspendarea drastică primită de Răzvan Lucescu
Citește și...
Dosarul Valiza. Stenograma unei convorbiri telefonice intre Gigi Becali si Dumitru Dragomir
Dosarul Valiza. Stenograma unei convorbiri telefonice intre Gigi Becali si Dumitru Dragomir

In dosarul “Valiza”, Gigi Becali este acuzat ca a vrut sa ii motiveze financiar pe jucatorii Universitatii Cluj ca sa castige un meci cu CFR Cluj si sa ii favorizeze astfel in clasament pe jucatorii Stelei, in anul 2008.

Piturca despre dosarul Valiza:
Piturca despre dosarul Valiza: "Becali a spus adevarul despre mine, sper ca instanta sa tina cont"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri, ca nu are emotii privind sentinta in dosarul "Valiza" si spera ca instanta sa tina cont de faptul ca patronul Stelei, Gigi Becali, a spus adevarul in ceea ce-l priveste pe el.

Becali face profit si din spatele gratiilor. Cate milioane va incasa pe un teren cumparat acum 3 ani
Becali face profit si din spatele gratiilor. Cate milioane va incasa pe un teren cumparat acum 3 ani

Inchis la Rahova, Gigi Becali incearca sa-si mentina afacerile pe linia de plutire. I-a dat in grija nepotului sau un contract de 15 milioane de euro, ce urmeaza sa fie semnat cu unul dintre cei mai mari constructori din Romania.

Recomandări
Candidatul prorus la președinția Moldovei spune că România nu a făcut nimic pentru ei. Reacția furioasă a Maiei Sandu | VIDEO
Candidatul prorus la președinția Moldovei spune că România nu a făcut nimic pentru ei. Reacția furioasă a Maiei Sandu | VIDEO

Candidatul prorus la președinția Republicii Moldova a declarat în dezbaterea electorală de duminică dimineață că România nu a făcut nimic pentru a apropia Moldova de UE. Reacția furioasă a Maiei Sandu l-a lăsat apoi fără replică.

 

Sute de motocicliști cu tutu-uri roz au participat la o paradă privind importanța depistării cancerului de sân, în Cluj
Sute de motocicliști cu tutu-uri roz au participat la o paradă privind importanța depistării cancerului de sân, în Cluj

Deși pare greu crezut, sute de motocicliști și-au asortat echipamentul de protecție cu tutu-uri roz și au pornit la plimbare.

A început vacanța de toamnă pentru elevi. Valea Prahovei și Poiana Brașov, printre destinațiile preferate de părinți și copii
A început vacanța de toamnă pentru elevi. Valea Prahovei și Poiana Brașov, printre destinațiile preferate de părinți și copii

Elevii se bucură de prima vacanță din acest an școlar, iar prezența lor a animat din nou stațiunile și orașele de la munte. Vremea este perfectă pentru drumeții, iar unii părinți și-au luat concediu ca să fie alături de cei mici.