Avionul prabusit a zburat 22 ani din 24 sub culorile Lufthansa. Germanwings apartine in totalitate de gigantul german

24-03-2015 12:58


Lufthansa, avion prabusit

Compania low-cost Germanwings este detinuta de in totalitate de Lufthansa din 2009. Este primul incident major in care este implicat un avion al companiei germane din ultimii 36 de ani.

Germanwings a pornit ca o divizie lowcost a Eurowings, dar din 2009 a fost preluata integral de Lufthansa. Mai mult decat atat, bilete pentru zborurile Germanwings pot fi cumparate direct de pe site-ul Lufthansa, zborul cu final tragic de marti fiind de altfel si singurul direct dinspre Barcelona spre Dusseldorf.

Avionul prabusit este un A320, al doilea model ca numar in flota Germanwings, dupa A319. Cele mai multe avioane au fost preluate de la Lufthansa.

Ultimele 2 incidente inregistrate in acest an au fost legate chiar de A320, in ambele fiind vorba de un miros ciudat inregistrat la bord.

Avionul cu numarul de inregistrare D-AIPX a fost livrat in 1991, avand 24 de ani si a operat 12 ani sub culorile Lufthansa. In 2004 a fost preluat din nou de Lufthansa si inapoiat Germanwings in 2014. Astfel, din cei 24 de ani, 22 a fost operat de gigantul german.

Pe YouTube exista si clipuri de amator infatisand aceasta aeronava in timp ce zbura sub culorile Lufthansa si Germanwings.

Lufthansa:

Germanwings:

 

FOTO: Planespotters.net.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO