Arena Națională, închisă pentru că acoperișul e în pericol de prăbușire. S-ar fi stricat de la zăpadă

Ultima actualizare: 18-12-2020 07:58

Acoperișul retractabil al Arenei Naționale este în pericol de prăbușire. Firma care l-a instalat a făcut o evaluare, după ce administratorii stadionului au constatat că acoperișul nu se mai închide.

Primarul general a sesizat Corpul de Control și se declară consternat că nu a moștenit de la administrația anterioară un contract de întreținere pentru acoperiș. Până la remedierea problemelor, terenul s-a închis. Anul viitor, aici ar urma să se desfășoare 4 meciuri de fotbal ale competiției Euro 2021.

O echipă de la Primăria Capitalei a mers în inspecţie la Arena Naţională, după ce reprezentanţii companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport însoţit de fotografii elocvente, care arată că acesta prezintă risc de prăbuşire. Nu ar fi fost închis atunci când a nins în Bucureşti şi greutatea zăpezii i-ar fi afectat structura.

Specialiştii firmei au fost chemaţi în weekend de reprezentanţii companiei municipale care se ocupă de stadion. Aceştia constataseră că acoperişul nu mai poate culisa, iar acum protejează doar jumătate din gazon. Primarul general a cerut o anchetă.


„Primarul Capitalei consideră inadmisibil că, pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă" - se arată în comunicatul instituţiei.

 

Nu se vor mai juca meciuri pe Arena Națională

Primăria Capitalei a decis că până la remedierea situaţiei să nu se mai desfăşoare meciuri pe Arena Naţională. Conform programului afişat de Liga Profesionistă de fotbal, pe 21 decembrie era programat meciul de fotbal dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi FCSB. Iar la primăvară, pe Arena Naţională ar urma să se desfăşoare patru partide de la EURO 2021.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, spune că va „verifica” situația semnalată.

Specialiştii susţin că, atunci când ninge abundent, copertina retractabilă trebuie strânsă, ca să nu fie afectată de greutatea zăpezii. Iar în Bucureşti a nins acum 2 săptămâni, cu acoperişul închis.

Stadionul Arena Naţională a fost finalizat şi inaugurat în 2011, iar un an mai târziu, aici a avut loc finala Euro 2012. De-a lungul timpului, au existat mai multe probleme, atât privind gazonul, cât şi acoperişul retractabil. Investiţia a costat 234 de milioane de euro, însă proiectul iniţial nu a prevăzut şi acoperişul. Abia ulterior, au mai fost alocate alte 20 de milioane de euro, pentru a fi amplasat".

În orice stat modern, un astfel de obiectiv reprezintă o importantă sursă de venit pentru comunitate. Autorităţile locale pot închiria pe sume generoase stadionul, pentru diverse evenimente. Arena Naţională aparţine Primăriei Capitalei, fiind dat în grija uneia dintre companiile municipale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO