Are 7 copii, a fost medic ginecolog si acum conduce Ministerul Apararii in Germania. Ursula von der Leyen, vizita in Romania

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Are 56 de ani, este de profesie medic gineolog si are 7 copii. Si totusi, Ursula von der Leyen este ministrul Apararii german si prima femeie care ocupa aceasta pozitie.

Aflata in vizita la Bucuresti, ea s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta dar si Mircea Dusa, omologul sau.

Cu o voce suava dar ferma Ursula von der Leyen a salutat in limba romana Garda de Onoare in prima sa vizita oficiala in Romania.

Tinuta ministrului apararii german respecta dress-codul impus de functia ocupata pana la ea exclusiv de barbati. I-a dat totusi o nota calda si relaxata prin culoarea sacolului - roz pudrat care se potriveste perfect cu chipul ei cald.

A fost astazi oaspetele de seama al ministrului apararii Mircea Dusa cu care a discutat detalii legate de comandamentele Nato care vor functiona la Bucuresti.

In spatele acestei imagini sta insa o poveste extraordinara de viata. Ministrul german este mama a 7 copii, de profesie medic ginecolog, vorbeste la perfectie franceza si engleza, este unul dintre cei mai populari politicieni ai germaniei si posibila urmasa a Angelei Merkel.

S-a nascut la Bruxelles acolo unde tatal sau a ocupat functia de director in Comisa Europeana. A inceput sa studieze economia insa a terminat apoi, dupa 7 ani de studiu, medicina, domeniu in care si-a facut si doctoratul. In politica a inceput sa fie activa din 1999 detinand trei portofolii de ministru pana in anul 2013 atunci cand a fost numita ministru al apararii.

Ursula von der Leyen a reusit sa imbine perfect cariera cu ipostaza de mama, fapt pentru care este considerata de multi un model.

Intr-un interviu acordat unei reviste dedicate femeilor Ursula le-a indemnat pe tinere sa isi stabileasca teluri inalte, sa isi doreasca si cariera si copiii si sa nu lase pe nimeni sa le stea in drum.

Iar cu o alta ocazie a declarat pentru New York Times ca succesul sau se datoreaza si sotului sau despre care spune ca "dedicarea lui fata de copii i-a permis ascensiunea politica".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO