Anunț îngrijorător al unui oficial român: ”În acest moment, vorbim despre o pandemie de coronavirus”

Ultima actualizare: 05-03-2020 13:59
coronavirus china
Shutterstock

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, a declarat, joi, că, în acest moment, vorbim despre o pandemie de coronavirus în lume, chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat-o încă.

"Găsim acest virus peste tot, sunt afectate toate continentele, mai puțin Antarctica, dar nici Antarctica nu va scăpa”, a conchis profesorul Streinu Cercel, într-un interviu acordat Medika Tv.

Pe de altă parte, managerul Institutului "Matei Balş" îi sfătuiește pe românii din străinătate să nu vină în țară de Sărbători, decât dacă este absolută nevoie.

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu”, a spus Streinu-Cercel, prezent în studioul Medika Tv, la emisiunea Medika Special.

Managerul Institutului "Matei Balş" a continuat: ”Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând”.

Ministrul german al Sănătății: ''Epidemia de coronavirus s-a transformat în pandemie''

 

Miercuri, un oficial german a afirmat că omenirea se confruntă deja cu o ''pandemie'' provocată de noul coronavirus.

''Epidemia de coronavirus în China s-a transformat în pandemie mondială'', a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în faţa deputaţilor din Bundestag la Berlin, potrivit Agerpres.

El şi-a afirmat voinţa de ''a încetini şi limita propagarea coronavirusului în Germania şi în regiunile afectate''.

Ministrul Spahn a susţinut anularea unor evenimente publice la care participă mii de persoane, precum salonul internaţional de turism, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 4 şi 8 martie la Berlin.

''Securitatea cetăţenilor noştri este mai importantă decât interesele economice'', a subliniat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO