Ministrul german al Sănătății: ''Epidemia de coronavirus s-a transformat în pandemie''

Ultima actualizare: 04-03-2020 16:01
coronavirus
Getty

Guvernul german a estimat miercuri că omenirea se confruntă deja cu o ''pandemie'' provocată de noul coronavirus, şi afirmă că ia situaţia ''foarte în serios'', în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească.

''Epidemia de coronavirus în China s-a transformat în pandemie mondială'', a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în faţa deputaţilor din Bundestag la Berlin, potrivit Agerpres.

El şi-a afirmat voinţa de ''a încetini şi limita propagarea coronavirusului în Germania şi în regiunile afectate''.

Ministrul Spahn a susţinut anularea unor evenimente publice la care participă mii de persoane, precum salonul internaţional de turism, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 4 şi 8 martie la Berlin.

''Securitatea cetăţenilor noştri este mai importantă decât interesele economice'', a subliniat el.

Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului persoanelor spitalizate din cauza coronavirusului, ministrul german al sănătăţii a evocat posibilitatea amânării unor intervenţii chirurgicale care nu sunt urgente, pentru a da prioritate internării persoanelor infectate cu coronavirusul COVID-19.

''Următoarea zile şi săptămâni vor fi o provocare'', a atenţionat el, avertizând totodată că încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Bilanțul epidemiei din Germania

 

Conform ultimului bilanţ, 240 de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 au fost confirmate în Germania, în 15 din cele 16 landuri ale ţării.

Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german. Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane etc.).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO