ANIMATIE GRAFICA. O fetita din Arad s-a electrocutat la un panou amplasat chiar langa interfon. Reactia celor de la Enel

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10

Incident grav la Arad: o fetita de 12 ani a suferit arsuri grave la bratul drept dupa ce s-a apropiat, din greseala, de un panou care acoperea tabloul de sigurante electrice al blocului.

Parintii spun ca vor da in judecata compania de electricitate, pe care o acuza ca nu si-a asigurat echipamentele in mod corespunzator. Tabloul este plasat chiar langa interfon, asa ca, spun ei, toti locatarii sunt in pericol. Fetita este consiliata acum de un psiholog, atat de mare a fost socul prin care a trecut.

Fetita se juca in curtea blocului, iar la un moment dat a vrut sa urce in apartamentul bunicii. A ajuns langa interfon si in acel moment, fara sa vrea, s-a apropiat de tabloul de sigurante electrice, plasat la doar 20 de centimetri de cutia interfonului. Intr-o fractiune de secunda, in tablou s-a produs un scurtcircuit, apoi o flama puternica. Panoul metalic era gaurit si flacara a iesit violent in exterior, provocandu-i fetite arsuri pe brat si antebrat.

Fetita a fost dusa imediat la spital, unde medicii au stabilit ca avea arsuri de gradul 4 pe bratul drept. Parintii sunt revoltati. "A suferit o trauma psihica, este in depresii, este in soc, imi viseaza noaptea ca ia foc, urmam sfaturile unui medic psiholog", a povestit mama fetei.

Parintii acuza compania de electricitate. Ei au facut poze cu tabloul, imediat dupa incident. "Asa arata tabloul in momentul in care s-a produs scurtcircuitul interior. Prin aceste doua gaurele - aceasta exista si asta nu - a iesit flama care i-a ars bratul copilului. Si aceasta este interventia Enel, dupa o ora si jumatate de la sesizare. A indreptat usa si a pus o placa cu nu atingeti, pericol de electrocutare."

Intr-un comunicat, reprezentantii Enel spun ca de vina pentru incident este un vandal care a distrus panoul metalic."S-a constatat ca usa de acces a firidei de distributie a blocului, aflata la intrarea in casa scarii, fusese deteriorata prin lovire si era impinsa catre interior".Parintii fetitei sunt hotarati dea in judecata compania de electricitate si sa ceara daune materiale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO