Angajatul firmei de gaze din Sighet care avea arsuri pe 90% din corp a murit la spital

Ultima actualizare: 20-09-2012 18:33

Dupa aproape doua saptamani, in care s-a zbatut intre viata si moarte, unul dintre ranitii din explozia produsa la Sighetu Marmatiei a pierdut astazi batalia.

Era seful societatii de furnizare a gazelor din acel oras. A fost ranit in a doua deflagratie produsa intr-un club, in noaptea de 18 spre 19 februarie.

Starea celorlalte zece persoane ranite in exploziile de la Sighetu Marmatiei internate la Spitalul de Arsi este buna, iar doua dintre cele sase tinere vor fi externate vineri.

La Spitalul de Arsi din Capitala sunt cele sase tinere ranite in urma primei explozii si alti cinci pacienti adusi dupa cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajati ai societatii de gaze si notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 18 spre 19 februarie.

Una dintre cele sapte tinere ranite in prima explozie de la Sighetu Marmatiei a fost externata joi, de la Spitalul Floreasca din Capitala, ea ramanand sub supraveghere intre opt si zece luni, a declarat seful Clinicii de chirurgie plastica si reconstructie, profesorul Ioan Lascar.

La Spitalul de Urgenta Floreasca mai sunt internati doi politisti si patronul firmei de gaze din Sighetu Marmatiei raniti in cea de-a doua explozie. Unul dintre politisti, care are arsuri pe mai mult de 70 la suta din suprafata corpului, este in continuare in sectia de Terapie Intensiva. Celalalt politist si patronul firmei de gaze din Sighetu Marmatiei sunt internati in saloane.

In noaptea de 18 spre 19 februarie, la ora 0.56, intr-o discoteca din Sighet aflata la subsolul unei cladiri a avut loc o explozie in care au fost ranite sapte fete. Dupa 14 ore, in momentul in care se faceau cercetari privind explozia, o a doua deflagratie s-a produs, fiind raniti politisti, pompieri si un notar care avea biroul deasupra discotecii.

In cele doua explozii au fost ranite 21 de persoane, din care 17 au fost spitalizate, 15 fiind aduse cu un avion militar la Bucuresti.

Procurorul general, Codruta Kovesi, a anuntat, in 23 februarie, ca s-a inceput urmarirea penala impotriva firmei care administreaza reteaua de gaze din Sighetu Marmatiei, pentru vatamare corporala si distrugere calificata, dispunandu-se totodata identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea masurilor asiguratorii.

Kovesi a precizat ca au fost audiati majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmatiei, urmand ca, in functie de starea de sanatate a victimelor, sa fie audiate si acestea.

Procurorul general a explicat ca ancheta a fost preluata de Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme pentru ca urmarirea penala sa se desfasoare ritmic, avand in vedere ca sediul firmei de gaze este in Bucuresti, iar victimele sunt internate in spitale din Capitala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO