Mesajul Andreei Esca de la Roma, înainte să se urce în avionul papal. Cum decurge călătoria

Ultima actualizare: 31-05-2019 09:48

A început numărătoarea inversă până când Papa Francisc va ajunge în România. În cele 3 zile, Suveranul Pontif se va întâlni cu pelerinii în București, Harghita, Alba și Iași.

În avionul papal se află și Andreea Esca. Ea a intrat în legătură directă, din aeroport, pentru a povesti care este atmosfera la Roma.

„Atmosfera este una tensionată, oarecum. Toată lumea are emoții foarte mari, pentru că nu este un lucru ușor să te întâlnești cu Papa. De obicei, el călătorește în avion cu 60-70 de jurnaliști, unii sunt temporari și aparțin țării pe care o vizitează. Ne-au verificat foarte bine, ne-au întrebat tot ce avem în bagaj până la seria și tipul calculatorului”, a povestit Andreea.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc în România. Restricțiile de trafic în Capitală și rutele ocolitoare

Ea a explicat și cum decurg de obicei călătoriile cu avionul ale Suveranului Pontif.

„Am venit la aeroport cu câteva ore înainte de decolare. Zborul cu care vom pleca este sub sigla AZ4000. Când pleci din Roma pleci cu Alitalia, iar întoarcerea se face cu o compania națională a țării care urmează să fie vizitată. Jurnaliștii nu au un loc anume, toată lumea se va înghesui să prindă un loc cât mai bun, deși Papa va trece pe coridor și va da mâna cu fiecare în parte. În partea din mijloc se află jandarmi, în partea din față se va afla Suveranul Pontif și cei mai apropiați prelați ai săi”, a mai spus Andreea.

CITEȘTE ȘI: Cum arată primul Papamobil 100% românesc. Reacţia papei când a văzut planurile

„Invitația pe care am primit-o este ceva măgulitor pentru noi, emoția e foarte mare. Suntem coordonați de Matteo Bruni, din partea centrului de presă al Suveranului Pontif. E ca și cum am plecat în tabără cu un profesor foarte sever. Se ocupă foarte serios de toate măsurile de securitate, având în vedere importanța acestui eveniment”, a continuat ea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO