Filmul tragediei de pe lacul Snagov, povestit de un martor: "Baiatul care e de vina era speriat, tremura tot"

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii au inceput urmarirea penala "in rem", pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, in cazul accidentului nautic, produs pe lacul Snagov.

S-au facut primele audieri si se asteapta rezultatul testelor de sange, pentru a vedea, daca tanarul de 28 de ani, care ar fi provocat tragedia, consumase alcool ori substante halucinogene. Baiatul, cunoscut in zona pentru viteza cu care isi conducea barca, este fiul unui milionar din industria petroliera, cu o avere estimata la 15 milioane de euro. Intre timp, trupul barbatului de 60 de ani care a murit in accident a fost luat de apropiati si urmeaza sa fie inmormantat.

Cinci persoane au fost audiate pana la aceasta ora in dosarul accidentului nautic de pe lacul Snagov. Printre ele si cei doi barbati care conduceau ambarcatiunile. Procuorul de caz urmeaza cel mai probabil sa dispuna si efectuarea extpertizelor tehnice pentru barcile implicate in accidentul de sambata noaptea.

Sambata noaptea, dupa ce meciul de fotbal s-a incheiat, ambarcatiunea unui restaurant care transporta clientii de pe un mal pe altul pornise cu 5 persoane la bord. A fost lovita violent de o barca de viteza in care se aflau alte 5 persoane. Gabriel Oprea, adminstratorul localului respectiv, a auzit tipete si a intervenit.

Gabriel Oprea, administrator: "S-a auzit bubuitura si am sarit in barci, am ajuns, iar baietii erau unul in apa se tinea de barca, inauntru era multa apa, deja se scufunda, fetele erau nemiscate. Initial am vazut doua tricouri, abia apoi am realizat ca erau femei."

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In tot acest timp, barca de viteza care trecuse peste ambarcatiunea restaurantului, spun martorii, s-a intors la locul impactului.

Gabriel Oprea, adminsitrator: "Baiatul asta care era de vina, care mergea cu viteza mare, era speriat tremura tot. Era in stare de soc, dar ceilalti au ajutat si ei sa transporte ranitii, au luat baietii raniti la ei in barca. Zicea ca nu i-a vazut, dar ce sa vada la viteza aia."

Se pare ca tanarul, fiul unui milionar din industria petroliera, ar fi iesit cu barca si mai devreme pe zi, iar odata cu lasarea serii, sustin martorii, a inceput sa dea iar ture. Ambarcatiunea, una dintre cele mai puternice de pe lacul Snagov, are in urma impactului cateva zgarieturi, cealalta e facuta bucati pe fundul lacului, semn ca tanarul avea probabil viteza extrem de mare, lucru ce poate fi stabilit de expertiza tehnica.

Gabriel Oprea, administrator: "Scafandrii mi-au scpus ca langa trupul omului care a murit au gasit o bucata din barca la 40 de metri de locul unde e epava, barca e facuta praf, e bucati pe fundul apei."

Anchetatorii vor sa stie daca Alexandru Popescu, tanarul care conducea barca rapida, era baut. Rezultatele alcoolemiei vor fi gata in cateva zile. Alexandru este fiul lui Ovidiu Popescu unul dintre cei mai cunoscuti jucatori din industria petrolului, mort in 2011, intr-o clinica din Texas. Presedinte al companiei Petrolexportimport si proprietar al Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei, barbatul avea o avere estimata la 15 milioane de euro.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Filmul accidentului de pe lacul Snagov, in urma caruia o persoana a murit si alte 5 sunt ranite. Cine e tanarul vinovat
Filmul accidentului de pe lacul Snagov, in urma caruia o persoana a murit si alte 5 sunt ranite. Cine e tanarul vinovat

Incident strigator la cer pe lacul Snagov de langa Bucuresti. Doua ambarcatiuni cu motor, in care se aflau 11 oameni, s-au ciocnit, sambata noaptea, iar 5 dintre pasageri au fost raniti.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.