Ancheta la Spitalul din Arad, dupa moartea unui copil de 3 ani pe masa de operatie. Acuzatiile aduse de parinti medicilor

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42

Mai multe anchete, vizeaza Spitalul Judetean din Arad, unde a murit, miercuri seara, un copil de trei ani si jumatate, dupa o interventie chirurgicala de rutina la un testicul.

Aceeasi echipa de medici l-a operat cu succes la celalalt testicul, acum o luna si jumatate. Insa de aceasta data baietelul a suferit un stop cardio-respirator, la cateva minute, dupa ce s-a trezit din anestezia generala. Familia indurerata suspecteaza o eroare medicala.

Parintii lui Edi sunt devastati de durere, mai cu seama ca, anul trecut, l-au pierdut pe fiul lor cel mare, de 21 de ani, dupa o lunga suferinta. Ieri si copilul cel mic a murit.

Baiatelul de 3 ani si jumatate a ajuns la spitalul din Arad pentru o interventie chirurgicala care nu ar fi trebuit sa puna probleme: 4% dintre baietii nascuti la termen nu au testiculele coborate in scrot, ci situate la nivelul abdomenului si au nevoie de operatie.

La prima interventie, pe 29 ianuarie, totul a decurs fara probleme. Miercuri a fost programat de aceeasi echipa de medici la a doua operatie, pentru celalalt testicul.

"A iesit doctorul si a spus la nevasta ca operatia e ok, daca nu face febra, vineri la amiaza externam. Ramane doar anestezistul sa il trezeasca. Eu eram la munca si m-a sunat nevasta ca dureaza prea mult. Mai trec 30 de minute si sa vin ca e ceva problema. Au venit cu aparate, au intrat, ies, e ceva. Dupa o ora, a intrat si doctorul. Anestezistul nu a mai reusit sa il trezeasca. Eu il cred vinovat", a spus tatal copilului.

Baietelul, dupa cum spun cei de la directia de sanatate intr un raport catre ministerul sanatatii, a deschis ochii dupa operatie, a plins chiar, insa dupa 10 minute a intrat in stop cardio respirator. Medicii au incercat sa-l resusciteze mai bine de 2 ore, dar nu l-au mai putut salva.

"Ori au gresit, ori a facut anestezia prea puternica, nu stiu, nu pot sa imi dau seama, ca medicul o zis ca o reusit si merge acasa numa sa se trezeasca din somn, dar nu s-a mai trezit", a spus bunica baiatului.

Conducerea spitalului a deschis o ancheta in acest caz. Si Ministerul Sanatatii a cerut explicatii. "Cauza si circumstantele, dupa autopsie, e o ancheta. Vom vedea protocolul operator si anestezia", a spus Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Judetean Arad.

Riscul dat de actul anestezic propriu zis este potrivit statisticilor medicale de 1 deces la 185 de mii de anestezii generale. Ramane de vazut daca acest caz se incadreaza in rata de risc. Necropsia si ancheta vor trebui sa lamureasaca daca a fost vreo greseala medicala sau o reactie alergica nedepistata de personalul medical .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO