Anchetă la final în dosarul „Ayahuasca”. Gelu Olteanu și iubita lui ajung în instanță

Ultima actualizare: 05-03-2020 19:38

Gelu Olteanu, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, iubita sa, Vanessa Youness, și un cetăţean britanic, cu toţii implicaţi în celebrul dosar "Ayahuasca", vor ajunge în instanţă.

DIICOT a finalizat rechizitoriul şi îi acuză de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de substanțe toxice și operațiuni cu substanțe psihoactive.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dâmbovița, judeţ în care prietena fostului şef de la „Doi şi un sfert” - Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) - avea o clinică privată unde se desfășurau ceremoniile în care se consuma drogul extrem de periculos.

Cei trei au fost arestaţi pe 15 decembrie, după ce procurorii DIICOT au descoperit că Vanessa Youness, Gelu Olteanu şi prietenul lor britanic organizau reuniuni pentru care se percepeau bani şi, sub pretextul unor practici şamanice, "pacienţii" consumau ayahuasca, o băutură ce conţine drogul DMT, trecut pe lista substanţelor interzise în România.

Potrivit unui comunicat DIICOT, pentru participarea la evenimente, clienţii trebuiau să plătească între 550 şi 1100 de euro de persoană. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii.

Cetăţeanul englez ar fi coordonat, în calitate de şaman, ceremoniile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO