IMAGINI de la ședințele unde se consumau droguri ayahuasca. Ce ustensile se foloseau

Ultima actualizare: 17-12-2019 10:07

Procurorii DIICOT au făcut publice, luni, imagini de la unul din locurile unde se consumau droguri în dosarul în care Gelu Oltean, fostul șef de la “Doi și un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost arestat preventiv.

Conform unui comunicat al DIICOT, la data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un cetăţean britanic urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu o femeie, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca.

Vedeți mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai jos!

Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene, care are ca bază DMT – dimethyltryptamine - un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

”Inculpatul își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei. Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă aceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.

Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise.
” - se mai arată în comunicat.

În urma unei percheziții într-o casă din localitatea Răcari, judeţul Dâmboviţa, au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii unde se afla un număr de 42 de persoane printre care şi cele 3 persoane care au fost deja arestate preventiv.

”În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe” - mai spun procurorii DIICOT.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO