Anchetă după amenințările cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern. Autorul lor ar fi fost identificat

Dată publicare: 28-03-2021 19:22
Dată actualizare: 28-03-2021 19:33


S-a deschis o anchetă după ce actrița Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit pe adresa de mail a instituției mesaje extrem de dure la adresa ei, a comunității chiar a familiei actriței.

Într-un limbaj foarte violent, expeditorul lansa amenințări cu moartea, iar poliția investighează cele întâmplate și vrea să afle cine este cel ce a scris așa ceva.

Pe câteva adrese care aparțin Teatrului Evreiesc a sosit, vineri, un mesaj cu un șir lung de injurii, amenințări la adresa instituției de cultură, termeni peiorativi la adresa comunității evreiești și jigniri de nereprodus la adresa actriței Maia Morgenstern. Sâmbătă seară, actrița a depus plângere la poliție, iar colegii săi s-au arătat revoltați.

Oana Monica Nae, PR Teatrul Evreiesc de Stat: „Din punctul nostru de vedere mesajul este amenințător pentru întreaga instituție, pentru că ne atacă în mod direct, ne atacă managerul, ne atacă angajații instituției, atacă condiția instituției și o întreagă comunitate. Cred că nu ne putem întoarce într-un timp care vrem să-l uităm din punct de vedere istoric, astfel că nu trebuie să lăsăm problemele actuale ale prezentului să ne ocupe mintea complet."

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, Direcția de Investigații Criminale ar fi primit sprijinul Brigăzii de Securitate Cibernetică din SRI. Ar fi fost identificați doi posibili suspecți, unul din București, celălalt din județul Timiș.

Duminică seară, deputatul USR Iulian Bulai a afirmat că persoana care a ameninţat-o cu moartea pe actriţa Maia Morgenstern a fost identificată, adăugând că justiţia trebuie să rezolve acest caz. "Sper ca persoana respectivă să fie un lup singuratic, fără legături cu un anumit partid extremist din Parlamentul României. Discursul radical, fundamentalist şi terorist nu trebuie lăsat să se dezvolte în ţara noastră", adaugă el.


VIDEO PROTVPLUS.RO