Ambasada SUA, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu comentăm opiniile unor persoane private
După ce a recunoscut că a fost plătit pentru scrisoarea în care a criticat justiția din România, avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, admite că nu a discutat subiectul cu președintele american.
Astfel, mesajul nu coincide cu poziția oficială a administrației de la Washington.
Fostul primar al New York-ului a dat aceste explicații în presa americană, după ce Departamentul de Stat s-a delimitat public de demersul său.
Joi, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a reafirmat susținerea pentru continuarea luptei împotriva corupției din România.
Scrisoarea în care Rudolf Giuliani a criticat justiția din România a făcut vâlvă nu doar la București, ci și peste ocean. După ce a recunoscut că a primit bani pentru ea, fostul primar al New York-ului spune că nu a discutat nimic despre acest subiect cu președintele american.
Potrivit Washington Post, Giuliani ar fi discutat însă cu... "cel puțin un oficial de la București", fără să dea însă vreun nume. Cât despre conținut, Giuliani recunoaște că a fost luat la întrebări de Departamentul de Stat, a cărui poziție cu privire la lupta anticorupție din României este opusă celei exprimate de fostul primar la New-York-ului.
„Nu are nimic de-a face cu guvernul Statelor Unite. Poate ar fi trebuit să menționez în scrisoare că nu-l reprezint pe președinte", a declarat Giuliani pentru Washington Post, preluat și de New York Times.
Joi, reprezentantul oficial al americanilor, la București, ambasadorul Hans Klemm a venit cu noi precizări.
Hans Klemm, ambasadorul SUA în România: ”Politica guvernului SUA şi a ambasadei este să nu comenteze părerilor sau concluziile cetăţenilor privaţi ai SUA. Nu am nimic de spus în plus despre asta. Aş semnala faptul că au apărut o serie de articole în presa americană în ultima vreme - New York Times, Washington Post, acolo povestea e mai detaliată povestea care cred că va fi apreciată de telespectatorii români.''
Articolele la cere face trimitere diplomatul vorbesc despre faptul că Rudolph Giuliani este „un avocat şi consultant independent". Compania sa, Giuliani Security & Safety, a fost angajată de Freeh Group Internațional Solutions, o companie condusă de Louis J. Freeh, un fost director al FBI.
Presa americană se ferește să spună cine a comandat scrisoarea anti-DNA a lui Giuliani.
Menționează totuși că firma lui Louis Freeh, care a plătit pentru epistolă, ar avea legături cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare.
Sursa: Pro TV
Etichete: dna, coruptie, scrisoare, rudy giuliani, hans klemm,
Dată publicare:
30-08-2018 15:35