Alin Petrache a demisionat din functia de presedinte al COSR


Ultimul update: Joi 01 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Luni 29 August 2016 14:00
Categorie: Stiri actuale
Alin Petrache

Presedintele COSR, Alin Petrache, si-a prezentat demisia, luni, in cadrul sedintei Comitetului Executiv al COSR, el motivandu-si decizia prin neindeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio.

”Avand in vedere ca echipa olimpica a Romaniei nu a reusit la Jocurile Olimpice de la Rio sa-si indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le doreau. Stiu ca am facut tot ce a depins e mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment”, a declarat Ali Petrache, luni, dupa sedinta de la COSR, relateaza news.ro.

Seful olimpismului romanesc a facut referiri si la ”chestiunea legata de disfunctionalitatile echipamentului sportiv de la Rio”: ”Referitor la chestiunea legata de disfunctionalitatile echipamentului sportiv de la Rio, am incredere totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta si astept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio. Consider ca demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora. Raman acelasi manager sportiv onest, care spune ce gandeste, indiferent cat de urat suna adevarul uneori si care isi respecta cuvantul”.

Alin Petrache si-a exprimat increderea in proiectul sau, ”Romania Olimpica 2014-2014”, care este un program ce poate revitalize sportul romanesc. De asemenea, el mai precizeaza ca nu doreste sa mai candideze la vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri.

”Ca sa evitam orice speculatie de presa si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc sa mai candidez pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri”, a incheiat Petrache. Alin Petrache era presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din 2014.

Delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio a obtinut doar cinci medalii, a doua cea mai slaba performanta din istorie, dupa editia de la Helsinki (1952), cand tricolorii au bifat patru medalii. La Rio, delegatia tricolora a obtinut o medalie de aur, una de argint si trei de bronz dupa cum urmeaza: aur – echipa feminina de spada, argint – Florin Mergea si Horia Tecau (tenis), bronz – echipajul feminin de canotaj 8 plus 1, Gabriel Sincraian (haltere) si Albert Saritov (lupte libere, categoria 97 kilograme).

La JO de la Rio, Romania a deplasat 96 de sportivi, iar obiectivul era de 6-8 medalii. In 25 iulie, inaintea plecarii spre Rio a delegatiei Romaniei, ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa afirma ca bugetul pentru federatiile nationale in vederea participarii la JO de la Rio a fost de 164 de milioane de lei, ”cel mai ridicat nivel de finantare dupa 1989”.

In 14 august, presedintele COSR, Alin Petrache, afirma ca isi va depune mandatul in "fata Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic". ”Dupa Jocurile Olimpice vom analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si a federatiilor si cluburilor sportive. Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media. In calitate de presedinte al COSR voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv”, declara Petrache la acea vreme.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO