Alertă pe Dunăre. Nivelul fluviului a crescut cu aproape jumătate de metru

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

E alertă pe Dunăre, în sud-estul țării. Nivelul fluviului a crescut cu aproape jumătate de metru, după ploile care au căzut în ultimele zile.

Pasarelele de la punctul de trecere dintre Galați și Tulcea au fost inundate, iar bacul nu a mai putut traversa.

Șoferii au fost nevoiți fie să ocolească pe la Brăila, fie să aștepte să se retragă apele. Hidrologii au anunțat deja un cod galben până la sfârșitul lunii, pe aproape tot cursul Dunării.

Pe malul drept al Dunării, în județul Tulcea, doar ambarcațiunile ușoare, care transporta pasageri, au putut să traverseze fluviul, după ce apele s-au umflat.

Angajații firmei care asigură traversarea Dunării între Galați și Tulcea au amenajat o pasarelă pentru pasageri, sprijinită pe niște butoaie din tablă. Au fost nevoiți să improvizeze pentru că Dunărea se pare că i-a luat prin surprindere, pentru că a crescut în ultimele 24 de ore cu mai bine de 45 de centimetri.

Bacul care transporta mașini a stat pe loc. Mai mulți șoferi de TIR au așteptat mai bine de 24 de ore ca să ajungă pe malul stâng, în Galați. Alții au ales ruta pe la Brăila, pentru că în zonă nu există niciun pod.

Angajații societății care asigură traversarea fluviului au adus o altă macara și au ridicat pontoanele din Dunăre, astfel încât mașinile să poată urca pe bac.

Grigore Crăciun, şef flotă: "S-a stricat generatorul la macaraua de ieri, am apelat la altă macara și am rezolvat treaba. Mai târziu, dar am rezolvat-o. A crescut în două zile de nu ne așteptăm."

Conform hidrologilor, nivelul Dunării va crește în următoarele zece zile, cu atât mai mult cu cât vin ploile și se topesc zăpezile de la munte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO