Aleea celebrităților ar putea fi construită la Constanța, după votul consilierilor locali. Proiectul costă 4,25 milioane USD

Ultima actualizare: 31-08-2021 15:15
Aleea celebrităților ar putea fi construită la Constanța, după votul consilierilor locali. Proiectul costă 4,25 milioane USD
Shutterstock

Aleea celebrităților va fi construită la Constanța, după modelul celebrei „Walk Of Fame” de la Hollywood, cu stele pe trotuar pentru celebrități din show-biz. Decizia a fost luată marți în Consiliul local, prin votul majorității PNL-PSD.

Proiectul a fost dezbătut de consilierii locali și a trecut cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă. Împotriva construirii Aleii Celebrităților la Constanța au votat consilierii USR, arată cotidianul „Replica”.

Potrivit primarului Vergil Chițac, se va face o comisie care va analiza toate procedurile, așa încât să se vadă faptul dacă în Constanța poate fi implementat acest proiect sau nu.

„Vom avea o comisie care nu întelegem ce o să facă... consultă cetățenii sau face un studiu care să releve că avem nevoie de licență pentru Hollywood Walk Of Fame.... USR a votat impotrivă!” a spus consilierul Dumitru Caragheorghe.

„Proiectul se dorește a fi un document care să ducă la crearea unui grup care să spună dacă acest proiect poate fi implementat ci nu direct implementat, așa cum scrie în denumire”, a precizat Teodor Popa.

„Este vorba despre o oportunitate a implementării ci nu direct implementare. Noi, USR Plus nu suntem de acord nici cu această oportunitate. Nu este momentul acum. Există proiecte similare în Sibiu și în Mangalia. Constanța are un patrimoniu cultural istoric foarte mare și până să impunem acest proiect, acești bani trebuie să se ducă în protejarea clădirilor, a monumentelor dar și a altor vestigii. Nu cred că acum este momentul pentru acest proiect. Grupul USR va vota împotrivă”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

„Acest proiect este singurul care are licență. Aceasta ne dă exclusivitatea în România. Acest proiect nu exclude restul proiectelor și al lucrurilor bune care se pot întoarce în Constanța. Deciziile pe care le luăm sunt pentru constănțeni”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Proiectul ar costa 4,25 milioane de dolari, banii urmând să fie plătiți în rate, timp de 20 de ani, arată sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO