Adolescente judecate pentru o farsă macabră pe TikTok. Jandarmii au intrat peste ele în casă la miezul nopții

Dată publicare: 13-03-2021 17:16
Dată actualizare: 13-03-2021 17:34


Adolescente judecate pentru o farsă macabră pe TikTok. Jandarmii au intrat peste el în casă la miezul nopții

Două fete vor fi judecate pentru o farsă macabră, dsfășurată pe rețeaua TikTok. Adolescentele de 15 și 17 ani au participat la o provocare, din care reieșea că ar fi fost implicate într-o crimă.

 

Fetele urmează să apară în fața unui judecător pentru minori din Franța, sub acuzațiile de "alarmă falsă care sugera o tragedie", relatează AFP și Agerpres.


Cele două tinere, care locuiesc în regiunea Grasse (sud-est), vor trebui să răspundă în luna aprilie, în camera de consiliu, în faţa unor acuzaţii de "alarmă falsă care sugera o tragedie", a precizat Fabienne Atzori, procuror în Grasse. Un delict pentru care ele riscă, potrivit pevederilor legale în vigoare, până la doi ani de închisoare.

Provocarea la care cele două au participat consta în trimiterea de mesaje text (SMS) unor destinatari necunoscuţi cu textul "Unde eşti? Am cadavrul" şi publicarea răspunsurilor primite pe reţeaua socială TikTok, potrivit jurnaliștilor de la cotidianului Nice Matin, care a dezvăluit aceste informaţii din anchetă.

„Unii destinatari au tras semnalul de alarmă şi acest lucru a permis punerea în funcţiune a mijloacelor jandarmeriei pentru identificarea autorilor textelor", a explicat Atzori.

La momentul producerii faptelor, la începutul acestei săptămâni, jandarmii au intervenit la miezul nopţii în casele tinerelor care au utilizat telefoane mobile personale pentru această farsă şi, prin urmare, au fost identificate cu uşurinţă.

„Convocarea în faţa unui judecător va rezolva situația", a mai spus procurorul, precizând că răspunsul penal ar fi putut fi mai sever, respectiv o somaţie la instanţa pentru minori.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO