Acuzatii de malpraxis la o clinica din Pitesti. Un barbat ar fi murit in chinuri dupa o injectie

Ultima actualizare: 27-09-2013 07:07

Rudele unui tanar din Pitesti, care s-a prapadit in chinuri, lanseaza acuzatii dure la adresa unui medic psihiatru din oras.

Victima, in varsta de 32 de ani, diagnosticata cu tulburari paranoide, a trecut prin ore ingrozitoare de agonie, dupa ce specialistul i-ar fi facut o injectie.

Potrivit familiei, abia dupa doua ore, speriat de reactiile bolnavului, doctorul a chemat o ambulanta. Pacientul intrase insa in coma, iar a doua zi a murit. Politia si Colegiul Medicilor cerceteaza acum aceasta poveste sinistra.

Alin Nitescu suferea de cativa ani de tulburare paranoida. Doctorita care se ocupa de el, la o clinica privata din Pitesti, ii administra, periodic, o injectie.

"Am observat ca dupa o injectie dormea 24 de ore non-stop. I-am spus doctoritei, dar a zis ca e normal, sa nu ne facem griji.", spune Doru Nitescu, fratele victimei.

Injectia i-a fost facuta la ora 9 si 30 de minute. 10 minute mai tarziu, fatele sau - care a fost martor la scenele dramatice - spune ca bolnavului i s-a facut rau si a inceput sa aiba convulsii.

In loc sa cheme de urgenta salvarea, medicul l-a fortat pe Alin sa bea un litru de apa si i-a administrat alte seruri.

Tanarul a devenit si mai agitat iar doctorul a incercat sa ii puna o perfuzie, insa nu a reusit.

Rudele lui cred ca tratamentul a fost administrat gresit sau intr-o doza prea mare.

"La 10 minute i s-a facut rau, imi spunea ca simte ca moare. Doctorita s-a apucat sa ii faca diverse chestii, dar n-a chemat ambulanta. A urmat o perioada in care fratele meu a avut convulsii si o stare apropiatã de delir. In final a adormit si a intrat in comã, vomitand in somn suc gastric.", mai spune Doru Nitescu.

Abia dupa doua ore de agonie, speriata, doctorita i-a anuntat pe cei de la ambulanta ca un pacient are o reactie alergica asa ca echipajul a venit fara medic.

Alin a murit 24 de ore mai tarziu.

"Familia a depus plangere impotriva medicului, dar doctorita a depus si ea o plangere impotriva tatalui tanarului decedat acuzandu-l ca acesta tot vine la ea la cabinet si ii striga ca e vinovat de moartea fiului lui.", a declarat comisar sef Dan Dinu, purtator de cuvant I.P.J.

Deocamdata, sefii clinicii private din Pitesti au incheiat colaborarea cu medicul psihiatru. Pana la sosirea probelor toxicologice, legistii nu se pot pronunta asupra cauzelor care au dus la moartea barbatului.

Dosarul este in atentia politiei a celor de la Colegiul Medicilor, iar plangerea familiei a ajuns pana la ministrul Sanatatii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO