A murit pentru o poză, în același loc în care alte 5 persoane au căzut victime

Ultima actualizare: 20-04-2019 20:38

Inconştienţa şi pasiunea pentru fotografie i-au adus sfârşitul, vineri, unei studente de 24 de ani.

Tânăra se afla în triajul CFR Bucureşti şi a dorit să facă o poză pe un vagon de marfă. A urcat pe el, dar s-a format un arc electric şi a fost electrocutată. Ajutoarele au ajuns rapid la faţa locului, însă pentru fată nu s-a mai putut face nimic.

Cum s-a produs accidentul

Alexandra avea 24 de ani şi era studentă în ultimul an la Arhitectură. Fotografiile postate de ea pe contul de Facebook descriu o tânără plină de viaţă, mereu cu zâmbetul pe buze, pasionată de tot ce e frumos. Asta încerca să surprindă şi vineri seara alături de colegii de facultate.

Din păcate au ales o zonă periculoasă: Triajul Bucureşti. Mai exact, un loc cu vagoane părăsite, marcat de autorităţi cu panouri de avertizare.

Cel mai probabil tânăra nu a văzut sau a ignorat acest afiş care îi avertizează pe oameni că intră în zona de siguranţă a căii ferate. Mai mult, a urcat aceste trepte, apoi scară vagonului cisterna aflat în conservare.

Când a ajuns la un metru şi jumătate sub firele de înaltă tensiune s-a produs tragedia. Între ea şi cei 27 de mii de volţi care trec prin aceste fire s-a produs un arc electric care a ucis-o.

Reacțiile martorilor

Zgomotul descărcării electice i-a alarmat pe toţi cei din grup:

„Din câte am înţeles, a venit grupul de doi, trei copii, printre care şi fata care s-a curentat şi până a ajuns profesorul, dânsa era deja urcată pe vagon, s-a electrocutat, s-a auzit un zgomot foarte mare şi aia a fost”, spune un bărbat. 

La faţa locului, a ajuns şi un voluntar la "Sunt un erou".

„Am primit alertă prin aplicaţie, am ajuns la faţa locului. S-a urcat pe garnitură de tren, acolo a fost electrocutată, şi a avut un traumatism cranian incompatibil cu viaţa, nu s-a mai putut face nimic pentru ea, au intervenit şi medicii de la SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic”, spune Marian Dumitru, voluntar la „Sunt un erou”.

Nu este primul incident de acest fel

Cei care locuiesc în zonă, povestesc că nu este prima dată când se produce o astfel de nenorocire. Deşi zona este semnalată şi accesul pietonilor este interzis, mulţi oamenii ignoră acest lucru.

Reporter: De ce traversaţi pe aici nu e periculos?

Femeie: Ba da, dar ce să facem? Trecem pe aici, ca în celalată zonă, pe unde există o trecere, au construit o casă.

„Ceea ce ştiu eu de când sunt aici, din 2000, cred că el este al 4-lea, al 5-lea caz”, spune un bărbat. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Din păcate, astfel de drame se produc frecvent, oricât de multe măsuri ar lua autorităţile. Victime cad tinerii care nu înţeleg că e suficient să te apropii periculos de mult de aceste fire, fără să le atingi, ca să îţi pierzi viaţa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO