A intrat in coma, in timp ce se relaxa la piscina. Diferenta de temperatura dintre sauna si exterior i-a fost fatala

27-04-2014 19:01

Incident dramatic in Bistrita: un tanar de 28 de ani, venit sa se relaxeze in weekend, in statiunea Beclean, a lesinat chiar in momentul in care a iesit din sauna, pe marginea unui bazin. In cadere, s-a lovit puternic la cap si a cazut in apa.

Alti inotatori, care au vazut ca nu mai misca, l-au scos urgent la suprafata, dupa care au sunat la 112. Medicii l-au dus la spital, dar, din pacate, tanarul se afla si acum in coma. Cei care au asistat la intreaga scena povestesc ca tanarul tocmai iesise din sauna, cand i s-a facut rau, probabil din cauza diferentei mari de temperatura: afara erau 20 de grade Celsius.

Monica Ratiu, martor: "El era sub apa cand l-am vazut eu. Am chemat repede oameni pentru ca eu nu stiu sa inot sub apa. 'Veniti, va rog, ca se ineaca, nu se misca'. Toti cei care eram aici am dat o mana de ajutor. Am ramas in stare de soc."

Marius Tonita, angajat al bazinului: "Posibil sa fi alunecat, sa fi ametit. A fost in sauna. Poate de la caldura, e posibil sa i se fi facut rau de la caldura. Stia sa inoate si apa era pana aici."

Tanarul, de 28 de ani, era client fidel al bazei de agrement din statiunea Beclean, iar apropiatii spun ca nu stiu sa fi suferit de vreo boala.

Emil Manciu, angajatul bazinului: "Are multe abonamente, toata iarna a venit. Nu a sarit in bazin. A intrat in bazin, a iesit pana afara, a intrat iar. Dupa vreo 10 minute au venit doi baieti si au zis ca e cineva in bazin."

Medicii chemati prin 112, l-au preluat imediat pe ranit.

Dr. Letitia Vaditiu, Spitalul Beclean: "E in stare foarte grava, Este un politraumatism prin cadere de la inaltime, cu inec. A fost nevoie de resuscitare cardiorespiratorie. Era un decerebrat si cu hemoragie, posibil interna."

Tanarul este la spitalul din Beclean, in coma si urmeaza sa fie transferat la neurochirurgie, in Bistrita.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26