A fost testat primul heliport funcţional al unui spital de stat din Bucureşti


Ultimul update: Miercuri 13 Noiembrie 2019 20:31
Data publicarii: Miercuri 13 Noiembrie 2019 19:53
Categorie: Stiri actuale

Primul heliport funcţional al unui spital de stat din Bucureşti a fost testat miercuri, în premieră. Un elicopter a survolat Spitalul Universitar şi s-a apropiat suficient de mult de construcţie, pentru a stabili traseul optim de aterizare.

Deschiderea heliportului este programată până la sfârşitul anului.

Elicopterul care a survolat zona spitalului Universitar a testat în primul rând traseul de aterizare. Este o probă obligatorie.

Tot cu această ocazie se testează balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate.

Piloţii au inspectat şi cele două culoare de zbor, de zi și de noapte.

În acest moment, elicopterele cu pacienţi în stare gravă aduşi din toată România spre Spitalul Universitar din Bucureşti aterizează la o unitate militară din apropiere. Sunt transportaţi apoi cu ambulanţele. Se pierd astfel în jur de 20 de minute extrem de importante.

Heliportul a fost construit pe blocul operator central, spre care pacienţii vor fi duşi foarte repede.

Printr-un lift special va ajunge într-un hol, iar de acolo va fi preluat de o echipă special pregătită care va interveni şi va încerca să salveze pacientul. Preluarea lui şi transportarea în sala de operaţie va dura 5 minute. Iar asta înseamnă mai multe şanse pentru omul de pe targă.

Fostul heliport al Spitalului Universitar este transformat acum în parcare şi nu a putut fi folosit pentru că aterizarea elicopterelor echivala cu oprirea circulaţiei pe Splaiul Independenţei. O firmă din industria jocurilor de noroc a plătit aproape un milion de euro ca să construiască noul heliport.

Singurul spital din România care are o platformă funcţională similară este la Oradea. În Capitală, un alt heliport va fi construit la spitalul de copii Marie Curie şi, conform proiectului, ar putea fi gata în 2 ani.

A ajuns la spital crezând că are pneumonie, dar a ajuns pe masa de operație. Ce a pățit tânărul
Copil în stare gravă, după ce a fost bătut de tatăl său. Ce s-a întâmplat cu bărbatul
VIDEO PROTVPLUS.RO