A apărut o nouă metodă de înșelătorie. Scenariul convingător pus la cale de escroci

19-04-2019 16:17


Metoda accidentul care a făcut sute de victime în România, loveşte acum şi în Bulgaria. Poliţiştii români spun că un grup de infractori bulgari a venit la noi în ţară şi, de aici, a sunat victime din mai multe oraşe bulgare.

De data aceaasta însă, este folosit un scenariu mai complicat.

Într-o operaţiune comună, anchetatorii din cele două ţări au reuşit să-i prindă pe suspecţii principali care au strâns peste jumătate de milion de euro înşelând oameni în vârstă.

„Cum metoda accidentul a devenit foarte cunoscută, iar infractorii au mai puţine şanse să-i convingă pe oameni să le dea bani, bulgarii au creat un nou scenariu.

Metoda lor e uşor de copiat, aşa că e util să fiţi avizaţi. Iată cum acţionau: unul dintre escroci suna victima, dându-se drept polițist și îi spune că urmează să fie contactată telefonic de un infractor, care îi va solicita o sumă de bani.

Falsul poliţist cere victimei să dea curs solicitării infractorului, pentru că în acest fel să fie prins în flagrant delict. Îl asigură pe om că escrocul va fi reţinut cu ajutorul său.

Abia după ce dă banii, victima realizează că totul a fost o poveste. Reţeaua bulgară care a obţinut în acest fel o jumătate de milion de euro a fost anihilată de poliţişti, însă escrocii vor găsi mereu scenarii convingătoare.

Poliţia vă recomandă să nu daţi bani unor necunoscuţi, indiferent de pretext”, a relatat Cătălin Radu Tănase, Știrile Pro TV.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO