30.000 de politisti si jandarmi, pe strazi de Inviere. Romania asteapta la aeroport Lumina Sfanta


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 09:33
Data publicarii: Sambata 14 Aprilie 2012 12:34
Categorie: Stiri actuale
preoti lumanari

Cu sufletele curatate de griji, credinciosii praznuiesc astazi Sambata Mare. Dupa ce a fost jertfit si rastignit, Isus este ingropat pentru mantuirea oamenilor.

Este drumul spre viata vesnica, pe care dupa-amiaza il canta preotii din toata tara in vecernii. De la ora 23:45, ProTV va transmite in direct slujba de Inviere de la Manastirea Sinaia. La Constanta, in schimb oamenii vor putea lua lumina de pe plaja.

Pentru ca ceremoniile sa decurga in liniste aproximativ 30 de mii de politisti, pompieri si jandarmi vor lucra in aceasta noapte. Ei se vor asigura ca in cele 14.500 de lacasuri de cult din toata tara slujbele de Inviere se vor desfasura fara incidente.

Peste cateva ora, Patriarhul ortodox al Ierusalimului va primi lumina Sfanta, iar o farama din acest miracol va ajunge si la crestinii din Romania. Flacara se aprinde ca in fiecare an la Biserica Sfantul Mormant, cel mai venerat loc al crestinismului.

Este un miracol al ortodoxiei care se intampla in timpul vecerniei din sambata Mare In aceasta seara Lumina va fi adusa la Bucuresti de o delegatie a Patriarhiei Romane cu un avion privat.

Pentru a primi permisiunea autoritatilor aviatice, arderea va fi intretinuta de un combustibil special. De la aeroport, lumina va pleca spre Patriarhia Romana si spre alte Mitropolii din tara.

Sursa: Pro TV

Tags: lumina sfanta,

Prognoza de Paste: averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului
Alex Dima a spus
Prognoza meteo de Paste. Vezi cum va fi vremea in tara si la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO