130.000 de români s-au închinat la moaștele Sf. Parascheva. Unii au făcut LIVE pe Facebook


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 08:07
Categorie: Stiri actuale

Peste 130.000 oameni au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfintei Ecaterina în cele patru zile de pelerinaj din Moldova.

Credincioșii s-au așezat și duminică noapte la coadă pentru a se închina, totul după ce, în timpul zilei, au luat parte la slujba de hram.

Mii de pelerini au stat şi  la coadă pentru a ajunge lângă racla cu sfintele moaşte. Pentru unii, orele lungi de aşteptare şi-au spus cuvântul.

Pelerin: "Nu mai merge nici să dechidem gura. Să mai rezistăm încă puţin."

Pelerin: "Mulţumim lui D-zeu că am ajuns aici. Mai este puţin şi se duce oboseala. Nu ne obligă nimeni, noi singuri venim. E o încercare de la bunul Dumnezeu."

Au fost şi credincioşi dornici să împărtăşească experienţa cu prietenii din mediul online.

Un bărbat a făcut live pe Facebook: "Bună Săndiță, uite unde am ajuns, la anul poate vii cu noi şi cu soţul!"

Reporter: Ce vă întreabă oamenii online?

Pelerin: "Of, că dacă am stat mult. Mie nu-mi pare rău că am stat aici. Simt o uşurare că am ajuns aici. Mai am foarte puţin."

Duminică, când a fost oficiată Sfânta Liturghie, mii de oameni au format un drum al credinţei şi al dragostei, într-o tăcere absolută.

În scurt timp, toată esplanada s-a umplut până la refuz. O mulţime uriaşă - formată din pelerini de toate vârstele, dornici să audă cuvântul lui Dumnezeu - a participat la slujbă, sub un soare strălucitor.

După Sfânta Liturghie, pentru că suntem în Anul Centenarului, Mitropolitul Moldovei a decorat cinci persoane care au peste o sută de ani. Bătrânii, însoţiţi de cei dragi, au fost emoţionaţi până la lacrimi.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO