1 Decembrie cu fasole şi cârnaţi, la Focşani. Festivităţile lui Oprişan, transmise LIVE de postul public

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 08:55
Categorie: Actualitate
Marian Oprisan - AGERPRES

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a alocat un milion de lei pentru festivităţile de 1 Decembrie.

De 1 Decembrie, la Focşani vor avea loc manifestări de amploare, transmise în direct la televiziunea naţională, pentru organizarea cărora a fost alocată suma de un milion de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan.

Reprezentantul CJ Vrancea a subliniat că nu se poate vorbi de 1 Decembrie fără să se vorbească mai întâi de Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, iar Focşaniul trebuie să aibă un loc special în cadrul manifestărilor Zilei Naţionale, alături de Bucureşti şi Alba Iulia.

"În municipiul Focşani, (...) la 1 Decembrie, anul când sărbătorim Centenarul Unirii şi făurirea statului naţional unitar român, noi, Consiliul Judeţean Vrancea, în colaborare cu Guvernul României, am luat decizia (...) ca în România să se desfăşoare un triplex. Pentru că nu putem vorbi de 1 Decembrie 1918 fără să vorbim despre 24 Ianuarie 1859, fără să vorbim de Primul Război Mondial şi cei 330.000 de români care şi-au jertfit viaţa pentru reîntregirea neamului românesc", a declarat vineri Marian Oprişan.

Potrivit preşedintelui CJ Vrancea, de 1 Decembrie, televiziunea naţională va transmite în direct, mai întâi manifestările de la Focşani, unde va avea loc "un program care va surprinde", va continua cu manifestările de la Bucureşti şi va încheia transmisiunea la Alba Iulia, oraşul Marii Uniri de la 1918.

Pentru aceste manifestări, CJ Vrancea a primit de la Ministerul Culturii suma de un milion de lei, care a fost alocată Muzeului Vrancei, în şedinţa CJ de vineri, pentru organizarea evenimentului "Momente artistice şi evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918".

În cadrul şedinţei de CJ, Marian Oprişan a răspuns consilierilor liberali, care au sugerat că banii pot fi folosiţi în alte scopuri decât organizarea de evenimente, că viaţa nu înseamnă "numai grija zilei de mâine".

"Viaţa nu înseamnă numai grija zilei de mâine, nu trebuie să stăm acasă, în întuneric. Viaţa înseamnă şi muzică, şi poezie. Dacă mergi în toate oraşele de Italia, sunt tot felul de sărbători, tot felul de evenimente, (...) cântă tot felul de formaţii, iar oamenii comunităţilor participă. De ce să ni se interzică nouă din populism şi din rea credinţă, ceea ce alţi cetăţeni desfăşoară în ţările în care trăiesc? Numai aşa, pentru că vrem noi să părem grijulii faţă de banul public", a spus Oprişan.

El a susţinut că majoritatea vrâncenilor sunt de acord cu astfel de manifestări, fie că este vorba de Festivalul Viei şi Vinului sau diverse evenimente de omagiere a eroilor.

"Peste 80% din cetăţenii judeţului Vrancea, din cercetările sociologice, sunt de acord cu aceste lucruri. Atât timp cât cetăţenii îşi doresc aceste lucruri, eu voi fi primul care voi sprijini această abordare, în beneficiul cetăţenilor. (...) La 1 Decembrie vom avea pentru cetăţenii judeţului Vrancea şi pentru români, în respect faţă de cei care şi-au jertfit viaţa pentru unitatea naţională, o manifestare care să facă onoare Vrancei", a afirmat preşedintele CJ Vrancea.

Tot pentru manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie, Consiliul Local Focşani a alocat, miercuri, suma de 50.000 de lei, care va fi folosită pentru achiziţionarea de steguleţe şi cocarde, dar şi pentru prepararea câtorva mii de porţii de fasole cu cârnaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Marian Oprisan - AGERPRES Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Bazin inaugurat de Dragnea la Focșani în urmă cu două luni, deschis publicului abia de astăzi
Bazin inaugurat de Dragnea la Focșani în urmă cu două luni, deschis publicului abia de astăzi
Marian Oprisan, iritat ca jurnalistii nu il intreaba pe Dragnea despre casa lui Iohannis:
Marian Oprisan, iritat ca jurnalistii nu il intreaba pe Dragnea despre casa lui Iohannis: "Nu aveti curaj"
Oprisan a invins DNA, dupa 9 ani de procese. Presedintele CJ Vrancea a fost achitat in dosarul „Caprioara”
Oprisan a invins DNA, dupa 9 ani de procese. Presedintele CJ Vrancea a fost achitat in dosarul „Caprioara”
VIDEO PROTVPLUS.RO
amenda turism
Stenograme din dosarul agențiilor de turism amendate. ”Să facem o regulă ca la mafie”
Episod de vreme severă în Capitală. Șoferii au răbufnit în trafic: ”A fost teroare”
România, amenințată de un lider UE cu Articolul 7. ”Nu sunteți departe de asta”
Greva minerilor din Oltenia ia amploare. ”Laudele nu țin de foame și cald”
Probleme din cauza zăpezii în aproape toată țara. Zonele în care s-au închis școlile
Accident grav în Argeș, după ce un șofer nu s-a asigurat
recidivist
Eliberat mai devreme din închisoare, a lovit din nou. Un singur pumn a fost de ajuns
Procurorii care au investigat violențele din 10 august, cercetați disciplinar
Poliţia Română a scos la concurs 290 de posturi pentru civili. În ce domenii vor lucra
Maşină "scobită" pentru a ascunde ţigări în ea. Cum şi-au dat seama poliţiştii
Probleme pentru procurorul care i-a înjurat și amenințat pe polițiștii care l-au amendat
Pedepsele primite de cei 2 adolescenți care au ucis un taximetrist din Lugoj