Sănătatea dentară, tot mai importantă pentru români. Materiale și tehnologii de ultimă generație folosite de stomatologi

Publicitara dr Leahu

Sănătatea și estetica dentară au devenit în ultimii ani din ce în ce mai importante pentru românii care sunt dispuși să investească bani și timp pentru sănătatea lor.

Chiar dacă intervențiile dentare nu sunt incluse în asigurările obligatorii și nu sunt decontate de stat, românii au devenit din ce în ce mai conștienți de importanța unei guri sănătoare și a unui zâmbet frumos.

În consecință, clinicile dentare de la noi oferă servicii de înaltă calitate cu material și tehnologii dintre cele mai bune. De aceea, și turismul dentar se practică mai frecvent în România.

Fie că vorbim despre operații banale de schimbare a unui dinte, fie că vorbim despre implanturi complicate și reparații de amploare a dinților, toate acestea se fac la cele mai înalte standarde de calitate, iar timpul s-a scurtat semnificativ.

Într-o serie de discuții cu Oana Cuzino, dr. Ionuț Leahu, de la Clinicile dentare Dr. Leahu, a vorbit celor interesați despre mai multe soluții de ultimă generație pentru sănătatea dentară, cum ar fi implanturile dentare Sky fast&fixed, care se pot monta într-o singură zi, tehnologiile moderne de tratare a dinților bolnavi sau despre beneficiile turismului dentar.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Implanturile dentare Sky fast&fixed de la Bredent sunt o metodă de reconstrucție totală a danturii, care se adresează pacienților care nu mai au deloc dinți sau au dinți extrem de bolnavi și care nu mai pot fi salvați sub nicio formă.

Procedura presupune inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii în 24 de ore. Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare Sky fast&fixed de la Bredent este că pacienți pot avea, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie.

“Intervenția chirurgicală durează câteva ore și constă în inserarea implanturilor din titan pe ambele arcade. Încă de a doua zi, pacientul își poate relua viața socială și poate scăpa de proteza mobilă, în cazul în care în ultimii ani a folosit așa ceva. Pacientul vine la control după o săptămână, iar apoi chiar și după șase luni de zile, pentru că această tehnică este foarte predictibilă”, explică dr. Leahu.

El a explicat că problemele pe care le are fiecare pacient sunt este diferite, de aceea și costurile sunt personalizate, în funcție de situație.

“Ideal este să nu ajungem în situația de a ne pierde toți dinții, însă un buget pentru întreaga gură poate ajunge undeva între 10.000 și 20.000 de euro, dar contează foarte mult în ce etapă cunoaștem pacientul, contează cât os mai are disponibil, cât de mult trebuie să reparăm. Noi avem pregătite toate opțiunile, astfel încât să obținem dezideratul pacientului. Legat de costuri, nu trebuie să comparăm, pentru că de multe ori pacientul compară cumpăratul unui televizor cu o intervenție extrem de complexă pe care, dacă o facem cum trebuie, este o data în viață”, a explicat dr. Leahu.

Montarea fațetelor și a coroanelor dentare sunt de asemenea unele dintre cele mai frecvente intervenții în cabintele stomatologice de la noi.

Pe lângă dinți sănătoși, fiecare dintre noi vrea să aibă și un zâmbet frumos, iar în cazul pacienților care nu au din naștere o dantură perfectă, fațetele dentare sunt soluția.

Fațetele dentare sunt pelicule foarte fine din ceramică, rezistente și durabile, care sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților, pentru a îmbunătăți aspectului acestora. Fațetarea este indicată în cazul dinților fracturați sau care prezintă goluri între ei, a dinților cu mici imperfecțiuni de formă sau culoare sau în cazu paciențilro cu probleme de mușcătură.

Cea mai modernă metodă de restaurare dentară la nivel mondial este folosită și în România, respectiv tehnologia CEREC CAD/CAM. Acest sistem inovator se bazează pe o cameră video performantă care captează cu acurateţe zona vizată. După realizarea designului computerizat, informaţia este transmisă aparatului de frezare, ce va realiza rapid şi precis restaurarea proiectată din ceramică de cea mai bună calitate.

Astfel, atunci când realizează designul, computerul va ține cont și de dinții alăturați, oferindu-i medicului specialist în coroane și fațete dentare cea mai bună variantă. Acesta are posibilitatea de a vedea și ajusta modelul fațetelor dentare 3D.

Pătrunderea masivă a noilor tehnologii dentare pe piața din România a favorizat și dezvoltarea turismului dentar. Pe lângă românii plecați în străinătate, care vin să-și facă intervenții stomatologice în România, și străinii vin în România, pentru tehnologiile avansate și specializările doctorilor stomatologi.

“În urmă cu cinci ani, veneau pentru că prețurile erau mai mici. Acum, vin să se trateze în România pentru că au găsit mai multă tehnologie, mai multă expertiză și mai multă grijă”, explică dr. Ionuț Leahu.

În opinia acestuia, important este ca totul să se facă fără prea multe vizite, pentru că, pe lângă costuri, important este și timpul pe care pacientul îl alocă pentru a-și rezolva problemele dentare.

“Calitatea este și ea importantă, pentru că lucrăm cu cele mai noi tehnologii și avem și expertiza necesară, pentru a oferi pacientului acea garanție că odată ce am făcut un lucru, acel lucru va dăinui mai bine de 20 de ani, fără să aibă nevoie de intervenții majore ulterioare”, explică dr. Leahu.

Implanturile dentare și lucrarea în sine sunt garantate pe viată, însă controalele periodice la șase luni sunt indicate. Dacă pacientul respectă regulile de igienă și vine la control periodic, lucrearea durează toată viața.

Materialul cel mai calitativ cu care lucrăm este ceramica integrală e-max, dacă vorbim despre un material de pus pe dinți, când o lipim face corp comun cu dintele pacientului și acolo știm că mai mult de atât nu se poate. Când vine vorba de lucrări pe implanturi, depinde cât de mare este lucrarea. Dacă avem o singură coroană, folosim e-max, dacă vorbim de mai multe coroane avem fie zirconiu sau, dacă avem o lucrare mai amplă, o structură de titan cu coronițe individuale de ceramică integrală”, spune dr.Ionuț Leahu.

După intervenție, nu există interdicția de a zbura cu avionul, dar înainte de a pleca din țară, pacientul este chemat la un control pentru a se asigura că totul este în regulă și se face programarea pentru următoarea vizită la control.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.