(P) O scurtă istorie a unuia dintre cei mai mari constructori de nave din lume: Fincantieri

fincanteri

Fincantieri, candidat calificat în licitaţia pentru construcţia de corvete în România.

Fincantieri oferă tradiţie, experienţă şi inovaţie şi pune la dispoziţia României expertiza de care dispune construind nave la Vard Brăila şi Vard Tulcea.

Grupul şi-a luat angajamentul pentru un parteneriat pe termen lung cu România şi este candidat calificat în licitaţia pentru corvete cu o ofertă solidă pentru Forţele Navale Române.

Cu peste 7.000 de nave construite în cei peste 230 de ani de istorie, Fincantieri are în portofoliu nave-simbol pentru fiecare epocă. Navele construite de ei sunt iconice, cum ar fi Amerigo Vespucci - nava-şcoală a Academiei Navale italiene, sau pachebotul transatlantic. Tradiţia şi experienţa Fincantieri sunt dovedite prin intermediul câtorva puncte de referinţă.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

1780 – primul şantier modern din Italia îşi începe activitatea în Castellammare di Stabia, lângă Napoli.

1933 – pachebotul transatlantic Rex stabileşte recordul “Blue Riband” pentru cea mai rapidă traversare a Atlanticului cu o navă de pasageri.

1984 – Fincantieri fuzionează cu subsidiarele sale şi devine o companie organizată în patru sectoare diferite: nave comerciale, nave militare, reparaţii de nave şi motoare diesel, alte produse.

În anii ’90, Grupul intră pe piaţa navelor moderne de croazieră, devenind în scurt timp lider în acest sector. În acea perioadă, Fincantieri a livrat Crown Princess and Regal Princess, primele dintr-o lungă serie de nave cu înalte dotări tehnologice, care au permis companiei să-şi dezvolte o expertiză în proiectarea şi construcţia de nave complexe şi să-şi creeze o reţea vastă de furnizori foarte specializaţi.

Din 2002, Grupul a trecut printr-o transformare radicală prin adoptarea unei strategii de creştere bazate pe diversificare şi globalizare, într-un context de piaţă cu numeroase provocări.

Aceste acţiuni au permis Fincantieri să-şi stabilească o nouă poziţie în piaţă şi să evolueze de la statutul de constructor naţional de nave – cu o anumită bază de clienţi, la un actor internaţional cu un portofoliu divers şi mult mai echilibrat, axat pe proiectarea şi construcţia unor produse complexe, precum nave de croazieră, feriboturi sau nave militare.

Din 2005, Grupul îşi extinde operaţiunile în trei noi sectoare de business: mega-iahturi – intrând pe piaţa navelor de lux; reparaţii şi conversie de nave – amplificându-şi activitatea în sectorul transformării navelor comerciale; sisteme şi componente marine – cu scopul de a-şi creşte operaţiunile ca sistem integrant pentru a oferi soluţii complete.

În 2006, Fincantieri livrează primul submarin U212A din clasa Todaro.

La sfârşitul lui 2008, ca parte a strategiei de a intra pe pieţe mari în afara Italiei, Grupul intră pe piaţa americană cumpărând Manitowoc Marine Group, acum Fincantieri Marine Group. De-a lungul anilor, Fincantieri a investit masiv pentru modernizarea celor trei şantiere din Wisconsin şi pentru dezvoltarea lanţului de producţie, a transferat know-how şi a pus la dispoziţie experţi pentru a asigura transferul de expertiză. Acest lucru a însemnat aproape 1.000 de noi locuri de muncă pe şantierele din SUA şi alte câteva mii în lanţul de aprovizionare.

În 2013, Fincantieri cumpără STX OSV Holdings Limited, redenumită VARD Holdings Limited – lider global în construcţia de nave specializate şi pentru operaţiuni offshore. Prin VARD, Fincantieri deţine astăzi în România două şantiere moderne – Vard Brăila şi Vard Tulcea, care garantează aproximativ 8.000 de locuri de muncă în ţară.

În iulie 2014, compania este listată pe Bursa de Valori din Milano.

Cu peste 19.500 de angajaţi (80.000 cu subcontractori cu tot), cu 20 de şantiere pe 4 continente, compania este astăzi un constructor occidental de top. Printre clienţii săi se numără importanţi operatori turistici, Marina Statelor Unite şi Forţele Navale Italiene, alături de alte forţe navale străine. De asemenea, Fincantieri este partenerul unor mari companii europene din industria apărării, în cadrul unor programe multinaţionale. 

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale

ASUS TUF Gaming A15 (FA507) este un laptop de gaming conceput pentru a oferi o performanță excepțională și o experiență de joc captivantă.  

(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor
(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor

Campania „Viitorul începe acum” derulată de Kaufland România a înregistrat un succes important, demonstrând implicarea extraordinară a comunităților locale din România în modernizarea și tehnologizarea învățământului.

(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor
(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor

1 din 10 români trăiește cu boală cronică de rinichi, însă, din cauza simptomelor care se manifestă târziu, afecțiunea este depistată abia în stadiile avansate. Anual, peste 37.000 de persoane sunt spitalizate cu acest diagnostic.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită
Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.