(P) Minimalism contemporan sau eleganță retro? Iată principalele tendințe pentru 2019 în amenajarea livingului

design

Livingul este prima încăpere cu care interacționezi atunci când intri în casă.

Acesta este precum o carte de vizită a întregii locuințe, fiind spațiul unde îți primești oaspeții, prietenii, organizezi cine sau seri de film în compania celor dragi, sau pur și simplu te relaxezi după o zi obositoare.

Amenajarea livingului este pentru mulți dintre noi o reală provocare deoarece ne dorim să-i conferim acel aspect primitor, de “acasă”, și în același timp să-l dotăm cu toate facilitățile necesare, pentru a petrece aici un timp cât mai de calitate.

Rafinamentul accentelor metalice, a mobilierului retro și al sticlei, asociată cu texturi rustice din lemn, culori vibrante și elemente decorative clasice, toate sunt menite să creeze senzația de spațiu specifică minimalismului, cu un plus de personalizare și autenticitate.

Pentru anul 2019 designerii de interior recomandă îmbinarea stilurilor contrastante într-o armonie perfectă de forme, texturi și culori.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Să vedem, în continuare, câteva sfaturi de care să ții cont în amenajarea livingului:

1. Echilibrul este cheia

Îmbinarea pieselor de decor contemporane cu cele clasice necesită un simt fin al proporției și al echilibrului. Așadar, alege încă de la bun început un stil dominant, pe care să-l personalizezi prin note de accent contrastante. Alternativele sunt nelimitate începând de la stilul dominant modern cu accente retro, până la unul tradițional cu accente contemporane. Cheia în păstrarea proporțiilor dintre stilul dominant și cel secundar e să alegi mobilierul în tematică stilului dominant în timp ce elementele de decor vin precum o notă de accent. Intră pe site-ul Homelux.ro și alege din varietatea de piese de mobilier, fotolii și canapele extensibile , pe cele care se potrivesc cu stilul dominant al livingului.

2. Cromatică și texturi inspirate din natură

Anul 2019 ne încurajează să aducem natură în casă noastră, culoarea vedetă fiind verdele, cu ale sale variațiuni, începând de la verde închis până la turcoaz, măsliniu etc. Combinația tonurilor vii, cu elemente de decor metalice, ce amintesc de nuanță pământului, precum cupru, arămiu, bronz vor conferi multă personalitate și estetică vizuală, livingului tău. Designerii au înțeles că natură este o infinită sursă de inpiratie care poate fi reinterpretată în nenumărate variante. Eleganța formelor fluide, circulare, personalitatea puternică a texturilor din lemn sau metal și energia vitală a nuanțelor de verde, toate îmbinate creează un decor sofisticat dar în același timp cald și primitor. Citește acest articol și află cum să creezi o armonie perfectă între forme, culori și texturi, ținând cont de de spațiul disponibil în încăpere precum și de forma acesteia.

3. Stilul retro-glam revine în forță

Piesele de mobilier și decorațiunile ce amintesc de stilul oriental, baroc și art deco sunt și ele în tendințele anului 2019, conferind acea strălucire aristocratică livingului tău. Retro-glam, este stilul care a reușit să îmbine clasicul și modernul în cel mai inspirat mod.

Fotoliile masive cu mânere atent cioplite, tapiserii fine de catifea și nuanțe prețioase de auriu și argintiu, sunt doar câteva accente prin care poți reinterpreta luxul și elegantă stilului glam.

Mobilă clasică din lemn masiv în nuanțe de alb sau gri închis poate fi asociată cu accesorii în nuanțe metalice sau cu ornamente rafinate din sticlă sau din cristal.

Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile designerilor de interior pentru amenajarea camerei de zi, în care contemporanul și facilitățile tehnologice sunt asezonate cu farmecul și eleganța stilului clasic.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.