(P) Amestecul de extracte din ciuperci care stimuleaza sistemul imunitar. Cum functioneaza Podkovicnik-Phellinus Mix

Dată publicare: 16-12-2014 15:58
Dată actualizare: 19-12-2014 06:59


PODKOVICNIK-PHELLINUS MIX este un amestec de extracte polizaharidice realizate din ciuperci ca:Phellinus linteus, Grifola frondosa, Agaricus blazei Murril si Ganoderma lucidum, a caror combinatie stimuleaza in mod natural functiile sistemului imunitar.

Potentialul farmacologic al acestor ciuperci medicinale este foarte ridicat:

- stimuleaza raspunsul imun:

- prin activarea celulelor implicate in apararea organismului (macrofage, limfocite T citotoxice, celule NK), potenteaza in lupta impotiva infectiilor si in indepartarea unor particule straine, anormale, atipice (inclusiv celule tumorale);

- au activitate antitumorala:

- inhiba procesul de angiogeneza (formarea de vase noi, care vor iriga tumora)

- induc apoptoza (moartea) celulelor tumorale,

- blocheaza cresterea si proliferarea tumorala, comportamentul invaziv tumoral si previn dezvoltarea metastazelor, crescand supravietuirea,

- reduc dimensiunile tumorale, intr-un timp foarte scurt, iar in unele cazuri determina regresie tumorala completa,

- imbunatatesc calitatea vietii pacientilor prin diminuarea efectelor adverse secundare chimio sau radioterapiei (astenie, simptome digestive, alopecie),

- prin asociere, in tratamentul chimioterapie, efectul antitumoral este superior.

- suprima cresterea, proliferarea si formarea metastazelor in cancerul de san, induce apoptoza celulelor tumorale in cancerul avansat de prostata si in tumorile gastrice si epidermoide.
Fractia D (un polizaharid izolat din Grifola frondosa) detine proprietati antitumorale exceptionale, dovedite in studii clinice care au inclus pacienti cu cancer pulmonar, gastric, hepatic, la subiecti cu neoplasm de prostata si vezica urinara.

Efectele cardiovasculare si metabolice scad valorile glicemiei si ale tensiunii arteriale, regleaza metabolismul lipidic (scad nivelul colesterolului total si al LDL-colesterolului, cresc nivelul colesterolului bun -HDL), cu scaderea consecutiva a riscului cardiovascular.

- Efecte antiinflamatorii si analgezice: extractul de Phellinus calmeaza inflamatiile articulare, iar acizii ganoderici din structura G.lucidum au dovedit activitate antiinflamatorie superioara acidului acetil .

- Efecte antibacteriene, antivirale, antifungice, antialergice.
Ganoderma lucidum din compozitie contine beta-glucani activi pe virusul herpes simplex 1,2 si pe virusul gripal A, proteine cu efect antifungic, acizi ganoderici ce inhiba proteaza HIV.
Agaricus blazei Muril -are capacitate antimicrobiane pe anumite specii de Salmonella.

Efectele antioxidante sunt, de asemenea, foarte importante, prevenind lezarea celulara cauzata de acumularea radicalilor liberi de oxigen. Alte studii atesta eficacitati privind:

- Efecte hepatoprotectoare si de protectie a mucoasei gastrice.
- Stimuleaza procesul de regenerare a mucoasei bronsice, cu ameliorarea simptomatologiei in bronsitele cronice, reduc perioada de stare a bolilor de origine virala sau bacteriana, pot fi eficiente in tratamentul bolilor cailor respiratorii superioare si in astmul bronsic.

Pe langa eficacitatea demonstrata clinic la Departamentul de Oncologie de la Dunaszerda, Slovacia, D-na dr. biolog Gabriela Iancu, genetician, enzimoterapeut si fitoterapeut, a obtinut personal, rezultate si in regenerarea ranilor pe colul uterin, eliminarea alunitelor de pe corp, eliminarea excrescentelor aparute instant datorita factorilor de mediu si a activitatilor profesionale. A constatat ca se poate utiliza cu success si in probleme de origine virala si pulmonara ca atare produsul este recomandat si in asemenea cazuri, dar si preventiv. Il mai recomanda de asemenea, in ameliorarea starii generale si a statusului nutritional la pacientii nu numai oncologici, aflati sub diverse tratamente specifice deoarece a constatat ca imbunatateste net viata pacientilor, atat prin cresterea in greutate si a masei musculare, cat si prin diminuarea efectelor adverse. A evidentiat efecte pozitive la pacientii cu diabet zaharat tip 2 (scaderea valorilor glicemiei) si la cei hipertensivi (scaderea tensiunii arteriale).

Dr. dipl. biolog GABRIELA IANCU
Specialist Biologie moleculara
Phytotherapie
Enzymotherapie

Podkovicnik srl
www.podkovicnik.ro

e-mail address: info@podkovicnik.ro
gabriela.v.iancu@gmail.com

Mobil: +40/ 728-027-576 sau +40/ 756.706. 797


VIDEO PROTVPLUS.RO