Eragon, filmul cu 180.000 de candidați pentru rolul principal masculin


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 14:03
Categorie: a
Eragon

Eragon (2006) este un film de acţiune fantastic, inspirat după romanul cu acelaşi nume şi regizat de Stefen Fangmeier. Filmul a fost produs de Davis Entertainment şi distribuit de 20th Century Fox.

În rolurile principale joacă Jeremy Irons, câştigătorul din 1991 al premiului Oscar pentru cel mai bun actor, precum şi John Malkovich, dublu-nominalizat la Oscar. În rolurile principale mai joacă Ed Speleers, Sienna Guillory şi Robert Carlyle.

Un tânăr fermier din Alagaesia descoperă un ou de dragon, o descoperire ce îl va pune pe erou în situaţia de a salva tărâmul din mâinile unui rege malefic.

Filmările la Eragon au avut loc în intervalul 1 august - 19 noiembrie 2005, dar lansarea a avut loc în decembrie 2006 şi ianuarie 2007. Locaţiile în care au avut loc filmările au fost Canada, Ungaria, Slovacia şi Marea Britanie, iar bugetul a fost de aproximativ 100 de milioane de dolari. Încasările au fost de aproximativ 250 de milioane de dolari.

Iată 8 lucruri pe care nu le știai despre acest film:

Iniţial, rolul lui "Brom" (unul dintre personajele principale) îi fusese oferit lui Ian McKellen, un actor cunoscut pentru rolul vrăjitorului "Gandalf" din "Stăpânul Inelelor" sau pentru interpretarea lui "Magneto" din seria "X-Men". Acelaşi rol i-a fost oferit şi lui Patrick Stewart, cunoscut pentru rolul lui "Jean-Luc Picard" din serialul "Star Trek Enterprise" sau pentru rolul lui "Charles Xavier" din seriile "X-Men". Amândoi au refuzat, însă, rolul pentru a se putea dedica filmului "X-Men: Ultima înfruntare (2006)".

Un actor a refuzat rolul principal masculin (cel al lui "Eragon") pentru că filmările aveau loc în Budapesta şi lui îi era frică să zboare cu avionul.

Acesta este al doilea film cu dragoni în care a jucat Jeremy Irons, primul fiind Dungeons & Dragons (2000).

Pentru rolul principal masculin din Eragon au existat 180.000 de candidaţi. În cele din urmă, a fost selectat Ed Speleers, care la acea dată era student la Colegiul Eastbourne.

Mişcările dragonului "Saphira" au fost inspirate după cele unui vultur.

Rachel Weisz (vocea dragonului) şi Alun Armstrong (unchiul Garrow) au mai jucat împreună şi în filmul "Mumia Revine".

Cea mai mare parte a replicilor din trailer diferă de cele din filmul care ulterior a apărut pe ecrane.

Pentru rolul principal negativ din Eragon (cel al lui Durza) a candidat şi Guy Pearce, un actor cunoscut pentru roluri în filme precum Contele de "Monte Cristo", "L.A. Confidenţial", "Maşina Timpului" sau "Iron Man 3".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO