Al-Qaeda difuzeaza o inregistrare cu Osama si cu omul pe capul caruia se ofera 25 de milioane USD

13-09-2011 09:16

Ayman al-Zawahiri

VIDEO. Pentru a marca zece ani de la atentatele din 11 septembrie, reteaua Al-Qaeda a difuzat o inregistrare video care contine imagini cu Osama ben Laden si un mesaj cu succesorul acestuia, Ayman al-Zawahiri.

Reteaua Al-Qaeda a difuzat o inregistrare video care contine imagini cu Osama ben Laden si un mesaj cu succesorul acestuia, Ayman al-Zawahiri, a anuntat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Intitulat "Zorii unei victorii iminente", acest document de 62 de minute a fost transmis prin intermediul organismului de presa al AL-Qaida, As-Sahab, si a fost difuzat de forumurile despre jihad la 12 septembrie, potrivit SITE.

Acesta include in special un discurs audio al lui Zawahiri, desemnat sa ii succeada lui Osama ben Laden, ucis la inceputul lui mai de americani, si pentru capturarea caruia Departamentul american de Stat ofera o recompensa de 25 de milioane de dolari.

Egipteanul evoca primavara araba, situatia din Irak si Afganistan, precum si moartea lui Osama ben Laden in Pakistan. Al-Qaeda, afirma Zawahiri, "sustine revolutiile arabe si spera ca acestea vor institui un islam autentic si guverne fondate pe sharia", legea islamica, precizeaza SITE.

Aceste revolutii "populare sunt o forma de infrangere pentru Statele Unite", potrivit lui Zawahiri, citat indirect de SITE, potrivit Mediafax.

Partea din inregistrare referitoare la Osama ben Laden este un mesaj gasit de fortele speciale americane in timpul asaltului impotriva resedintei acestuia de la nord de Islamabad, unde se ascundea. Aceasta inregistrare a fost deja difuzata de Washington dar fara sonor, afirma SITE.

Ben Laden le promite, in aceasta inregistrare, americanilor ca "vor sfarsi ca sclavii" multinationalelor si "banilor evreiesti".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO