5 elevi din Calarasi,cu simptome de toxiinfectie, dupa ce au baut lapte la scoala.DSVSA face analize

Ultima actualizare: 24-03-2013 07:16
scoala

Reprezentantii DSVSA au prelevat probe din laptele distribuit elevilor de la Scoala "Mircea Voda" din Calarasi, in conditiile in care cinci copii au avut simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au baut laptele primit la scoala.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Calarasi, incidentul a avut loc miercuri, cand cinci elevi din clasa a III-a care au baut laptele primit la scoala au avut dureri abdominale, varsaturi si dureri de cap.

Conform surselor citate, imediat copiii au fost luati acasa de catre parinti, in timp ce conducerea scolii i-a anuntat pe reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru a recolta probe din lapte.

"Au fost cinci copii la Scoala generala nr. 8 («Mircea Voda» -n.r.) din Calarasi care au avut simptome de intoxicatie alimentara. In acest moment ei sunt din nou la scoala, starea lor este buna, deci nu au necesitat internarea. S-au luat probe din laptele adus pentru copii si urmeaza sa fie facute analizele, iar noi asteptam rezultatele acestora", a declarat, joi, seful ISJ Calarasi, Silviana Sestacovschi.

Conducerea scolii spune ca firma care distribuie laptele in unitatea de invatamant este din judetul Braila, sustinand, totodata, ca laptele primit pentru elevi este depozitat la scoala in frigidere.

Reprezentantii scolii mai spun ca lotul de lapte din care au baut copiii a fost retras din scoala si dus la analize si ca elevii primesc acum lapte din alt lot.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO