Fasole cu carnati, tuica, voie buna! Asa sarbatoresc romanii de 1 Decembrie

Ultima actualizare: 01-05-2012 04:29

In toata tara e atmosfera de sarbatoare. Romanii sarbatoresc peste tot Ziua Nationala, iar in marile orase pietele sunt animate de multimi care roiesc in jurul cazanelor unde clocoteste fasolea cu carnati.

Altii se incalzesc cu o tuica romaneasca. Important este ca spiritul sarbatorii i-a scos din case, sa profite cum se poate mai bine de aceasta zi libera.

Tonul petrecerii s-a dat in Capitala - in parcurile din sectorul 2 oamenii au primit o masa traditionala. 13.000 de portii de fasole si peste 700 de litri de tuica s-au impartit in sectorul 2.

Nu doar mancarea i-a scos din case pe romani. In Bucuresti, 100 de motociclisti si-au decorat motoarele cu drapeluri si au depus coroane de flori.

Desi ziua a inceput cu ceata groasa si temperaturi care ne amintesc ca azi incepe iarna calendaristica, bulevardele din Capitala arata ca intr-o zi de sarbatoare.

Si la Botosani au inceput de marti dimineata pregatirile. Si acolo s-a servit tot fasole fierbinte.

La Craiova oamenii s-au imbulzit sa primeasca stegulete, iar la Iasi, in toiul pregatirilor pentru parada militara, un soldat emotionat si probabil obosit a lesinat.

Ceremoniile vor continua pana diseara, in toata tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO