De 1 Decembrie, afla povestile unor romani care au spus RomaniaDA


Ultimul update: Vineri 15 Iunie 2012 10:10
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: 1 decembrie

Stirile ProTV aduc in prim plan povestile impresionante ale romanilor care, indiferent de vremuri, au aratat ca atunci cand un lucru este facut cu toata priceperea si daruirea ies minuni de care oricine poate fi mandru.

Locul I in celebrul top Billboard. Milioande de accesari pe Youtube. Peste un milion si jumatate de fani pe Facebook. Nominalizata la MTV – best european act. Inna a devenit un fenomen in intreaga Europa. Are concerte din Monte Carlo, pana la Paris si Nissa. O echipa a Stirilor ProTV a urmarit-o pe Alexandra Apostoleanu, aka Inna, in toata Europa, dar si in locul ei preferat de vacanta, locul unde se relaxeaza si de unde isi ia energia: Sinaia. Povestea ei o puteti urmari pe 1 decembrie, la Stirile ProTV.

Tot atunci vedeti si cine sunt oamenii care au cucerit Turnul Eiffel, simbolul Frantei. 30 de romani au ajuns sa faca parte din echipa ce reconditioneaza colosul din otel. Majoritatea sunt din Moldova. In tara au fost alpinisti sportivi, si numai nevoia de a face un ban i-a adus la Paris. Pentru cei mai multi dintre ei, escaladarea turnului Eiffel a fost o aventura. Uneori frumoasa, alteori obositoare. Insa pentru fiecare in parte experienta de a trai printre nori un an si jumatate, de a lua parte la refacerea unuia dintre cele mai mari simboluri ale lumii, a insemnat trecerea la un al nivel. Si-au transformat pasiunea de a atinge norii in meserie, in bani si poate mai tarziu in afaceri. Pe care sa le dezvolte aici, in tara lor.

Pe 1 Decembrie, Stirile ProTV va aduc si povestea lui Remus Nica, un roman care s-a intors in tara dupa 20 de ani de munca in cele mai exclusiviste restaurante din Paris. De la sef de sala la Fouquet, restaurantul in care au loc an de an Premiile Cesar, Remus Nica a ajuns in centrul istoric al Bucurestiului, unde a investit tot ce a invatat si castigat in Franta. A angajat designer, a scolit ospatari, a adus tupe renumite si a transformat fiecare seara intr-un eveniment. S-a asezat alaturi de clienti pe care si i-a transformat in cei mai buni prieteni. De ce s-a intors in Romania, aflati pe 1 Decembrie, la Stirile ProTV.

Romanii mananca sanatos! Cu aceasta convingere isi invita Ion Baciu clientii in micul magazin din Bucuresti. Chisca cu hribi, costita hituita, carnat cu busoioc, muschi betiv perpelit pe jar, zacusca si dulceata de la manastire. Totul natural, fara conservanti si fara e-uri. Purtati de miros, bucurestenii dau navala. Acum doi ani, familia Baciu a fost chemata in Anglia ca sa-i invete pe fermierii englezi sa gateasca sanatos la o ferma agreata de printul Charles. Au primit chiar si o diploma din partea familiei regale, care a gustat din bunatatile lor. Acolo, printre straini, laudat de ei, a realizat cat de bogat este acasa.

Si tot despre bogatie vorbim si in cazul preotului Tanase. Insa bogatia lui se numara in cele 328 de suflete pentru care este parinte si pentru care a facut un .. sat al copiilor orfani. Parintele a convins localnicii sa ia in plasament orfani si a gazduit fete insarcinate care intentionau sa-si paraseasca pruncii. De-a lungul timpului, nu mai putin de 1600 de copii au fost ajutati de el.

Vedetele ProTV spun “RomaniaDA”! Asculta aici imnul
Pe 1 Decembrie, la aniversarea celor 15 ani, ProTv spune RomaniaDA
VIDEO PROTVPLUS.RO