"Nu exista nu pot, exista nu vreau". Smiley, omul care pur si SIMPLU si-a construit cariera zambind

×
Codul embed a fost copiat

1 DECEMBRIE 2013. Talentat, harnic, atent, vesel, pasnic, credincios, darnic, creativ, bun, familist. Oare care ar fi defectul care sa caracterizele un tanar artistist cu zambetul pe buze?

"SUNT DOAR UN OM, POVESTEA MEA E CA TOATE CELELALTE"

Cei din jur n-au a reprosa nimic, in vreme ce el isi reproseaza ca in ultimul timp a cam uitat de el. Smiley, unul dintre cei mai apreciati artisti de la noi, a folosit tot ce a castigat pana acum ca sa puna pe picioare o platforma unde tinerii artisti, compozitori, textieri, producatori muzicali sa-si puna in valoare talentul.

Zeci de melodii ies saptamanal din studiorile "HAHAHA Production" pregatite sa cucereasca lumea.

De altfel, Smiley crede ca asta e menirea lui: sa faca muzica sa se auda si, odata cu ea, numele tarii noastre, Romania, sa sune in urechile strainilor.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

"Pot spune ca sunt doar un om, ca povestea mea e ca toate celelalte." - Smiley.

smiley 1 decembrie

Acasa, la familia Maria, e zi atmosfera de sarbatoare. Baiatul cel mare, Andrei, are lansare de album, asa ca mama, tata si bunica au venit la Bucuresti. Fratele era deja acolo pentru ca de ceva vreme locuieste cu el. Cu Smiley.

Mama pune in frigider sarmalele aduse de la Pitesti, iar tatal, jovial, pare ca nu are niciun stres. Bunica are cele mai mari emotii. E prima oara in fata unei camere de luat vederi si ne spune soptit ca simte ca pluteste.

Paula Herlo: Cum va simtiti?
Bunica lui Smiley: Foarte bine! Cea mai fericita mamaie!

Si-a pus costumul preferat, s-a coafat si e gata sa vorbeasca despre minunile din viata ei: nepotii pe care i-a crescut.

Bunica: Intotdeauna au fost foarte cuminti. Si la scoala, si peste tot, n-am avut probleme cu ei."
Smiley: Ei, nu?! Cand eram mici numai probleme faceam.
Bunica: Nu-i adevarat.

ACASA LA SMILEY, LOCUL CARE I-A INSPIRAT CARIERA

Bunica simte nevoia sa il prezinte pe micul Andrei pe care l-a facut mare: "Aici e la trei saptamani", spune bunica, in timp ce arata fotografiile la camera. "Aici in clasa a cincea, aici in cateva luni. Era in clasa a patra sau a cincea. In clasa a 10-a.", isi aminteste bunica in timp ce prezinta fotografie dupa fotografie. "Aici era cu calut. Era frumos ca o papusa. Ii iubesc din tot sufletul si mi-s dragi ca sufletul."

A crescut intr-o familie unita. De la mama, de profesie contabila, a invatat sa fie organizat, iar de la tata, fost pilot militar, a deprins disciplina.

smiley 1 decembrie

Paula Herlo: Care sa fie secretele pentru care ati ramas uniti?
Cornelia Ioana Maria, mama lui Smiley: Secretul e insamantat in copii de la varsta zero.
Ion Maria, tatal lui Smiley: Pentru ca noi ne-am iubit ca si cuplu, am fost severi atunci cand a trebuit, i-am incurajat in tot ce au facut. Dumnezeu i-a facut un cadou cand a fost desemnat ambasadorul bunavointei pentru UNICEF.
Bunica lui Smiley: L-am sunat si l-am felicitat.
Smiley: Mamaia ma mai suna si din greseala.

E unul din putinele momente cand sunt toti impreuna. N-au lipsit de la nici un eveniment important si de la nici o lansare.

Mama lui Smiley: Armonia in familie e un lucru esential. Asta vine de la echilibru intre sot si sotie si apoi sustinerea copiilor neconditionat.

Smiley isi priveste familia amuzat. Daca are un regret e acela ca nu se bucura mai des de ei.

smiley 1 decembrie

Mama lui Smiley: Asta ne pare rau, ca nu mai are timp pentru el.
Smiley: Reusesc sa-mi fac timp, dar foarte rar. Mult mai rar decat imi faceam inainte. Pur si simplu sa stai degeaba. O zi. Sa stai.
Paula Herlo: De cand n-ai mai stat o zi degeaba?
Smiley, catre fratele sau: Zi, ma, de cand n-am mai stat o zi degeaba?
Fratele sau: Nu stiu.
Tatal sau: Cred ca de cand ai venit ultima oara acasa.
Smiley: Cand eram mic mi-a fost insuflata credinta in Dumnezeu, numai ca pe masura ce crestem, mediul in care traim ne indeamna sa nu mai credem in lucrurile astea. Totul ne indeamna sa traim in exteriorul nostru, sa stam pe Facebook, sa stam la televizor, pe calculator, pe Internet, in timp ce am putea sa stam noi cu noi, tu cu tine, linistit, sa citesti o carte.

DRUMUL "SIMPLU" FACUT CU ZAMBETUL PE BUZE. CUM A LUAT NASTERE "HAHAHA PRODUCTION"

Filip, fratele mai mic, a terminat Facultatea de Constructii, iar primul lor proiect a fost amenajarea studiourilor de la HAHAHA Production. Peste cateva ore, locul se va umple de prieteni, fani, presa, colegi. Smiley isi priveste succesul oarecum detasat. A muncit ca sa ajunga la el. Mult. De mic. De cand avea 10 ani si a luat in mana prima chitara.

La 15 ani, In Pitesti, si-a luat cei mai buni doi prieteni, si-au zis "Millenium 3" si s-au aratat publicului. La varsta majoratului si-a anuntat parintii ca intra in trupa Simplu.

N-a fost simplu pentru ei sa accepte ca fiul lor pentru care aveau alte planuri isi canalizeaza energiile spre altceva decat Stiintele economice pe care le studia la Bucuresti.

smiley 1 decembrie

"Evident ca mi-am dorit altceva", spune mama lui Smiley. "Sa fie contabil", o completeaza tatal. "Este clar ca nu am fost pe aceeasi linie de la inceput."

Fratele lui Smiley povesteste: "Vedeam o groaza de oameni care veneau la noi in casa, nu-i cunosteam, mi se pareau un fel de infractori asa, rapperi, hip-hoperi si nu stiam exact ce face. Stiam ca face muzica, ascultam muzica pe care o facea, imi placea muzica, era ceva nou."

Cu Simplu a lansat cinci albume. Toate au castigat Discul de Aur pentru vanzari record in Romania. Tot atunci, baietii din trupa l-au poreclit Smiley pentru ca era tot timpul pus pe glume, cu zambetul pe buze.

Iar cei ce nu-l stiau, aveau sa-l descopere odata cu aparitia la Dansez pentru Tine.

smiley 1 decembrie

In 2008 a lansat primul album solo cu piesa In lipsa mea, cu care a castigat Discul de Aur. Acela a fost si anul in care a pus pe picioare alaturi de cativa prieteni, unii din copilarie, HAHAHA Production.

"La inceput a fost doar pentru noi, dupa care ne-am dat seama ca putem sa facem mai mult si am facut tot studioul asta si toata infrastructura din jurul unui artist.", spune Smiley.

HAHAHA Production este un incubator de crescut talente.

Peste 30 de tineri compozitori, textieri, producatori muzicali, manageri se aduna in studiourile amenajate de Smiley si ceilalti pateneri. A investit aici cam tot ce a castigat ca artist. Cand i-am vizitat prima data era o zi de marti.

Ne intampina in pase de meci Serban Cazan, unul dintre primii cooptati in ceea ce se va numi gasca HAHAHA.

"Primul lucru pe care l-am observant la Smiley e ca este extraordinar de deschis si-ti da sentimentul ala de siguranta si de sinceritate. Nu te astepti niciodata sa te minta", spune Serban Cazan, prietenul lui Smiley.

smiley 1 decembrie

Cu Serban face echipa si in show-ul Vocea Romaniei. In primul sezon unul dintre elevii lui, Stefan Stan, a castigat marele premiu.

Si la Vocea Romaniei e exact asa cum il cunosc prietenii de-o viata: pacifist, intelegator si mereu senin.

"Este exact omul care echilibreaza tot. Oriunde ar fi, indiferent ca e vorba de viata persoanala, de prieteni, de muzica, de scena, de orice.", spune Serban Cazan.

Smiley explica:

- De unde vine energia buna?
- De la Dumnezeu. N-am nici un dubiu. Sunt si o spun cu atata convingere pentru ca am simtit treaba asta. Exista, o spun cu convingere 100%.

- Ai simtit-o cand?
- In timp ce creez. Lucrurile care imi vin nu e ca si cum ai bate un cui intr-un lemn, e un act de creatie, nu poate sa vina decat de la Dumnezeu.

Serban Cazan spune: "El, cand vine la studio, poate sa fie lumea cea mai suparata, in zece minute toata lumea rade. Nu ca ar face glume, ci schimba toata atmosfera. Ar trebui sa stai o zi la noi."

Zis si facut. O zi intreaga am stat pe langa ei si am descoperit in Smiley nu doar un artist, ci si un manager, bun organizator, lider si mai ales prieten.

Cand am ajuns la ei, Smiley punea la cale o colaborare intre un artist turc in mare voga in tara lui si trupa Radio Killer cu care a reusit sa intre in topurile internationale. Atmosfera de la HAHAHA Production este una de distractie si de lucru. Combinatia care determina creatia.

"MAMI, CAND MA VOI CASATORI, O PUN LA CRATITA"

Nu pune pret pe bani. Nu stie cati are cont, nu sunt o prioritate pentru el. Castiga din imaginea lui, din concertele pe care le are aproape saptamanal si din colaborarile pe care le are in televiziune. La Romanii au Talent, unde face cuplu cu Pavel Bartos, a fost o revelatie.

Vorbind cu cei din jurul lui, am descoperit in Smiley un om neatins de lumea uneori superficiala in care traieste.

smiley 1 decembrie

"Nu l-am auzit vorbind de rau pe nimeni. Bine, pana a fost provocat de Horia Brenciu, la Vocea Romaniei. Si cand cineva a facut un lucru rau spune, ma, nu a fost momentul lui. Gaseste mereu formularea aia corecta. Are un bun simt si din corectitudine... dar asta vine din educatie. Are o educatie foarte buna, are cei sapte ani de acasa", spune Pavel Bartos.

Acasa e azi casa pe care a construit-o la insistentele parintilor.

"Traditia noastra romaneasca spune clar: barbatul trebuie sa aiba casa", spune mama acestuia. "Sa planteze un pom, sa aiba o casa si sa faca un copil", o completeaza si tatal lui Smiley.

"Singura mea dorinta e sa-si gaseasca o fata care sa-l iubeasca, e singura mea pretentie", mai spune mama.

"Si sa inteleaga cat de mult lipseste de acasa. Si, in primul rand, sotia trebuie sa faca mancare buna", spune, mai in gluma, mai in serios, si tatal artistului.

"Cand era mic, cand veneam cu el de la camin, zicea: mami, primul lucru cand ma voi casatori, o pun la cratita", spune cu zambetul pe buze mama sa.

Apropo de mancare, e ora pranzului. Pana la lansare mai sunt doar cateva ore, asa ca profita de putinele lor momente de familie.

smiley 1 decembrie

Tatal lui Smiley: - Sa gustati sarmalele lui mami (bunicii).
Reporter: - Ce secret aveti
Bunica: - Pana la 78 de ani am tot facut si am lucrat in cantina.
Tatal: - Sa-i punem lui Andrei tacam in capul mesei, ca e casa lui.
Mama lui Smiley: - Voi, generatia voastra, trebuie sa miscati lucrurile masiv, macar in imediata vecinatate.
Smiley: - Toate generatiile. Fiecare dintre noi trebuie sa schimbam. Macar in vecinatatea noastra sa schimbam.

"NU EXISTA NU POT! EXISTA NU VREAU"

Privind la tot ce-a trait pana acum, ii descopera mereu, la marile evenimente din viata lui pe ei: pe parinti, fratele, bunica, matusile. Familia din care a plecat si la care se intoarce de fiecare data sa-si ia doza de fericire si imboldul de a muta muntii din loc.

"Mie imi place viata din Romania, imi plac oamenii ca sunt vii. Ii stimti, stii. Si aici ma refer si la partile rele, dar si la partile bune. Si e clar ca natura jobului ales ma va face sa calatoresc mult si voi merge in multe tari, sa stau o luna, doua, trei, dar tot timpul ma voi intoarce.", spune Smiley.

smiley 1 decembrie

Pana la urma ei sunt cei care l-au invatat ca acasa inseamna de fapt un cumul de valori. Asta l-a inspirit si cand a compus ultimul hit "Acasa". L-a scris intr-o noapte, cu gandul la ceea ce conteaza cu adevarat pentru el.

"Am scris versurile, strofele, bridge-ul si am zis acolo "cateodata imi vine sa plec, s-o las balta de tot, dar atunci eu imi amintesc ca in viata nu exista nu pot" si atunci mi-am adus aminte ce imi zicea mie tata, ca nu exista nu pot, exista nu vreau." - Smiley.

In numai trei saptamani, piesa a avut peste patru milioane de vizualizari. De altfel, e si titlul celui mai recent album lansat in urma cu cateva zile.

In cealalta casa a lui, Hahaha Production, in care s-a inconjurat de tinere talente, Smiley e fericit sa-si vada laolata familia, prietenii din copilarie si fanii. In drumul spre success s-ar fi putut opri in alte in care poate muzica lui s-ar fi auzit mai tare. A ales insa sa se intoarca acasa la cei care sunt cu adevarat importanti pentru el: familia, prietenii si cei ce-i asculta muzica.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Lacul lebedelor speciale. Ea e Daiana, balerina-coregrafă care integrează sindromul Down în dans, în viață, în normalitate
Lacul lebedelor speciale. Ea e Daiana, balerina-coregrafă care integrează sindromul Down în dans, în viață, în normalitate

În inima Clujului, o tânără balerină face adevărate minuni. Prin dans, ajută persoanele cu Sindrom Down să facă mișcare, să ducă o viață cât mai apropiată de normalitate și să se integreze în societate.

Bucureștenii, fascinați de parade, expoziții și luminile tricolorului. Cum a arătat Ziua Națională a României în Capitală
Bucureștenii, fascinați de parade, expoziții și luminile tricolorului. Cum a arătat Ziua Națională a României în Capitală

După parada militară, surprizele plăcute nu s-au terminat pentru bucureșteni. Lângă Arcul de Triumf au putut admira o expoziție cu tehnică militară de ultimă generație.  

„Minunat, nu vedem nimic”. Cum a fost admirată parada de Ziua Națională în București. Spectatorii au făcut echilibristică
„Minunat, nu vedem nimic”. Cum a fost admirată parada de Ziua Națională în București. Spectatorii au făcut echilibristică

Peste 80 de parade au avut loc în toată țara de 1 Decembrie, cea mai amplă fiind, ca în fiecare an, în București.  

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.