1 Decembrie: Radu Teodorescu, "cel mai bun antrenor de fitness"

Dată publicare: 01-12-2009 00:00
Dată actualizare: 10-03-2012 21:49


A intrat in Cartea Recordurilor, prin mana lui au trecut nume grele de la Hollywood, a fost usor slabit de criza, dar acum isi revine in forta.

Chiar daca antrenamentele lui sunt un adevarat chin, are o filosofie imbatabila: "in viata nu mergem cu turma ci trebuie sa te impui si sa ajungi lider".

Reporterii ProTV l-au gasit pe Radu Teodorescu in subsolul hotelului Plaza din New York. Antrena o printesa.

Cand am venit am spus: vreau sa fiu cineva, vreau ca lumea sa aiba nevoie de mine, sa am ceva in mine ca lumea sa spuna numai el are si trebuie sa ma duc. Un fel de izvor al unor sperante.
Radu Teodorescu
Secretul lui Radu sta in faptul ca isi adapteaza antrenamentele in functie de elev si are leacuri pentru orice durere, cum ar fi durerea de spate dupa un zbor lung.

A plecat la un meci cu FC Argesul peste granita in 1972 si nu s-a mai intors. A vazut cum fac sport americanii si a inteles ce le trebuie. Venea din scoala romaneasca unde se punea accent pe educatie si mai putin pe forma fizica.

Socializarea, spiritul de echipa, increderea in sine si intoarcerea la copilarie. Acestea sunt ideile care au revolutionat fitness-ul american.

A antrenat in mai multe sali in centrul New Yorkului iar prin mana lui au trecut nume grele din politica si showbiz.

Radu l-a antrenat pe celebrul Antonny Quinn pe cand pregatea pentru Broadway "Zorba Grecul".

"Tu platesti, asa ca trebuie sa ma respecti si daca ma platesti asta nu inseamna ca respectul pleaca, din contra ma platesti pentru ca sunt foarte bun. Si ne-am batut de cateva ori, am fost aproape de bataie", povesteste Teodorescu despre cum a lucrat cu Quinn.

Am ramas cu ideea ca un individ trebuie sa aiba o contributie in societatea in care traieste. Nu trebuie sa te gandesti ca ma duc la 9 la 5 la munca si sa castig banii si sa ma duc acasa. Nu am fost niciodata cu ideea sa traiesc in "off time" adica sa traiesc pentru timpul liber si totdeauna sa ma gandesc la ce fac la ora 5. Am gandit ca asta este de fapt viata mea. Si americanii asa gandesc. Viata este profesia.
Radu Teodorescu
Felul in care vorbea engleza i-a inspirat pe producatorii filmului 'Varul din strainatate". Asa ca actorul principal a fost adus la el in sala.

Si Jennifer Lopez s-a antrenat cu el la inceputul carierei. Pe Jennifer Grey a antrenat-o inainte de rolul din Dirty Dansing. Si lista poate continua cu multe nume grele pe care nici Radu nu le mai stie. Toti au venit la el atrasi de filosofia lui de viata.

Acum isi construieste o sala de sport in cunoscutul hotel Plaza din centrul New Yorkului, un loc in care e cunoscut de toata lumea.

Si el este afectat de criza. A pierdut clienti si milioane de dolari.

De mai bine treizeci de ani, in America, Radu Teodorescu e un nume greu, un adevarat guru al fitnessului. Criza l-a afectat dar acum este gata sa reintre pe piata cu o noua sala despre care sa scrie presa iar bogatii new yorkului sa-l caute.

Toata lume il cunoaste si stie ca este roman. De altfel accentul il tradeaza iar Radu se mandreste cu lucrul asta si spune ca face parte din brand-ul lui. Un brand romanesc, intrat in Cartea Recordurilor si cunoscut in toata lumea sportului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO