1 Decembrie: Iosif Petrisor, eroul care a salvat de la moarte doi italieni

Ultima actualizare: 04-06-2012 22:31

Superman din est! Asa l-au numit italienii pe romanul care a salvat de la moarte doi batrani surprinsi in casa de o explozie. Primarul din Fiumicino l-a medialiat, televiziunile s-au batut sa-l aiba invitat.

Momentul de glorie a trecut, iar romanul nostru s-a intors la viata lui pe santier. Recunoaste ca a doua oara s-ar gandi de doua ori inainte sa intre in foc, dar pentru cele doua vieti salvate ii putem spune azi "Jos palaria!".

20 februarie 2009. O explozie puternica a zguduit periferia Romei la inceputul anului trecut. O casa a sarit in aer din cauza unor scurgeri de gaze. O femeie, prinsa sub daramaturi a murit, iar restul locatarilor ramasesera blocati in casa.

Mirela si Galdo, doi pensionari, care locuiau la primul nivel strigau disperati dupa ajutor. Vocea lor a fost auzita de o femeie care a oprit un sofer ce trecea prin zona. Omul n-a stat pe ganduri si a intrat in casa. I-a scos pe batrani teferi din casa, si a plecat.

Nu stia nimeni cine e si cum il cheama. Presa italiana a vuit zile in sir despre strainul pe care l-a numit Superman din est. Abia dupa cateva zile, un coleg de serviciu a anuntat carabinierii ca-l cunoaste pe erou. Din acel moment romanul Iosif Petrisor, a devenit vedeta in Italia. Iosif si-a trait atunci cu mandrie momentele lui de glorie. Si savura fiecare moment de celebritate.

Si primarul l-a medialitat. A primit o placuta aurita si promisiuni ca va fi ajutat sa-si gaseasca un loc mai bun de munca. Ziarele din Roma au scris cateva zile despre el, iar Iosif credea ca acel moment ii va schimba viata.

Nu i-a salvat pe acei oameni asteptand recompense materiale, dar recunoaste ca i-ar fi placut sa-i fie rasplatit curajul. A salvat de la moarte doi oameni intr-o perioada in care italienii ii denigrau pe romani, iar prin gestul lui a reusit sa ne mai spele rusinea.

Iosif a asctionat sub impulsul unui moment. Curajul sau poate inconstienta l-au facut sa intre intr-o casa care era de fapt o bomba cu ceas. Mirela si Galdo stiu ca ar fi murit, daca romanul n-ar fi ajuns la ei. Batranii salvati de Iosif locuiesc intr-o baraca de tabla, acolo unde Iosif ii viziteaza des, pentru ca depozitul unde lucreaza e aproape de casa lor.

Iosif si-a trait momentul de glorie. Recunoaste ca nu s-ar mai baga in foc a doua oara. N-are eroismul in sange ci doar bunatatea omului simplu care atunci cand e nevoie sare in ajutor. Vedeta fara bani cum ii place sa spuna, e insa mai bogata decat multi dintre cei cu averi. Pentru ca in vreme ce altii numara bani, el numara doua vieti salvate. Iar asta valoreaza infinit mai mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO