Raed Arafat, Martin Harris, Lucian Boia, Alexandru Tomescu - printre laureatii Galei MEDIAFAX 2013

×
Codul embed a fost copiat

Raed Arafat a fost desemnat Omul Anului 2012 la Gala MEDIAFAX desfasurata miercuri seara, la Ateneul Roman, printre laureati numarandu-se si Martin Harris, Lucian Boia, Alexandru Tomescu, Dan Enescu si echipa Let's do it Romania

Premiile au fost acordate de catre jurnalisti ai Agentiei de presa MEDIAFAX, criteriul fiind dat chiar de logo-ul evenimentului: "Gala valorilor. A stirilor bune".

Premiul Omul anului 2012, pentru construirea legendei prin performanta, a revenit lui Raed Arafat, pentru ca a transformat grija pentru omul aflat in cea mai grea cumpana a vietii lui intr-o meserie in care azi avem mii de angajati. Raed Arafat este si cel care in 2012 a facut ca oamenii sa iasa in strada pentru a-l sustine. Premiul a fost acordat de Cristian Dimitriu, director editorial al MEDIAFAX Group.

Premiul pentru voluntariat in cauze etice si caritabile, acordat de jurnalista Aurelia Alexa, a revenit echipei Let's do it Romania, "pentru ca a reusit sa le arate romanilor ca mizeria publica nu e un blestem, dar nici treaba altuia".

Pentru ca a facut din diplomatie o punte intre doua culturi, nu doar o functie de promovare a unei tari, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Martin Harris a primit Premiul pentru excelenta in comunicare din partea lui Marius Fratila, jurnalist. Martin Harris a invatat romana nu doar pentru a discuta cu oficialii nostri, ci si pentru a recita "Miorita" sau "Revedere" romanilor obisnuiti.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Elvira Gheorghita, senior reporter al Agentiei de presa MEDIAFAX, a fost cea care i-a decernat medicului Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Premiul pentru transformarea profesiei intr-o religie, pentru ca performanta lui a reusit sa indrepte si greselile altora si deficientele sistemului.

Premiul pentru antreprenoriat, acordat de jurnalistul Andi Manciu, a revenit fratilor Paval, pentru ca au construit, cu energie si curaj, compania Dedeman, primul brand de retail romanesc care arata si se comporta in piata ca o multinationala.

Violonistul Alexandru Tomescu a primit Premiul pentru promovarea spiritului si culturii romane din partea jurnalistei Cristina Cuncea, pentru ca face imagine Romaniei.

Jurnalista Lucia Efrim, redactor-sef adjunct al Agentiei de presa MEDIAFAX, i-a acordat Premiul pentru exprimare libera istoricului Lucian Boia, pentru ca in 2012 nu le-a spus romanilor ce voiau sa auda despre ei, ci doar ceea ce a crezut si crede.

Pentru ca a reusit, impreuna cu colegii romani si francezi, sa proiecteze masini pe care le cumpara clienti in zeci de alte tari si pentru ca e parte a unui proiect care a re-inventat, cu aroma locala si talent global, industria romaneasca de masini, Premiul pentru competenta dovedita a revenit lui Petru-Sorin Buse, director Renault Tehologie Romania. In 2012 au fost lansate noile modele Logan si Sandero. Cel care a acordat premiul a fost jurnalistul MEDIAFAX Ovidiu Tempea.

Jurnalistul Liviu Dadacus a acordat Premiul pentru fortarea limitelor echipei de la Magurele care a adus in Romania cel mai puternic laser din lume. Florin Buzatu, Andrei Dorobantu, Nicolae Victor Zamfir, Marius Enachescu si Adrian Curaj sunt parte a unui proiect care in 2012 a atras nu doar fonduri europene, ci si tehnologie de ultima ora in Romania si au reusit sa valorifice aici talentul si stiinta fizicienilor romani.

Dan C. Mihailescu, cel care a reusit sa ne faca sa redescoperim cartile si placerea lecturii folosind pentru asta un instrument cu totul si cu totul neasteptat: televizorul, a primit Premiul pentru educatie din partea jurnalistului MEDIAFAX Cristian Fierbinteanu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri seara, ca stirea despre intrarea lui Klaus Iohannis in PNL a aflat-o de la MEDIAFAX ca informatie publica. "Sa ma invitati si cand veti sarbatori 70 de ani", a mai transmis Zgonea agentiei de presa MEDIAFAX.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri seara, ca MEDIAFAX si-a pastrat profesionalismul intr-o lume media care s-a degradat foarte mult si ca agentia de presa va avea o viata lunga. "Sunt importanti ziaristii si cei care sunt consumatorii stirilor dumneavoastra pana la urma, ca pentru ei existati pe piata stirilor. Sunt convins ca MEDIAFAX va avea o viata lunga", a declarat Kelemen Hunor, la Ateneul Roman, unde va avea loc Gala Mediafax 2013.

"Citesc dimineata MEDIAFAX si din cand in cand verific si stirile in limba maghiara", a spus presedintele UDMR, adaugand ca prefera sa citeasca pe Ipad sau pe calculator.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat, miercuri seara, ca agentia de presa MEDIAFAX este "o sursa obligatorie de informatie" si o institutie de referinta. "MEDIAFAX este o sursa obligatorie de informatie, este automat si o institutie de referinta si as vrea sa va spun ca de foarte multe ori o coordonare aparea aproape pe nesimtite", a spus Diaconescu, la Ateneul Roman, unde a avut loc Gala Mediafax 2013.

Liderul democrat-liberal Adriean Videanu a spus, miercuri seara, despre agentia de presa MEDIAFAX ca face "presa de calitate", are "cititori de calitate" si da "stiri de calitate". Videanu a mai precizat ca a auzit pentru prima data de MEDIAFAX "prin '90", amintind ca el a fost la un moment dat cel mai tanar parlamentar si ca era de interes pentru presa.

Adriean Videanu a mai spus ca, daca ar face o comparatie, "boxul e un sport de gentlemeni, comparativ cu politica". "Avem si politicieni de calitate, si politicieni de mai putina calitate", a adaugat Videanu.

Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat, miercuri seara, ca agentia MEDIAFAX are credibilitate si in afara, "ceva rar in ziua de astazi la noi", si ca faptul ca numele agentiei de presa a depasit granitele Romaniei este un atu. "Nu apuc sa citesc. Apuc sa-l citesc atunci cand am nevoie de o stire. Ceva rar in ziua de astazi la noi. Pot sa contez pe ea (pe stire - n.r.) ca nu este taiata, facuta hamburger si asa mai departe", a declarat Ion Tiriac, la Ateneul Roman, unde a avut loc Gala Mediafax 2013.

"Cand cineva spune ca a dat stirea asta MEDIAFAX, imediat omul o crede si o ia si o transmite mai departe", a spus acesta. "Aveti credibilitate si in afara. Ati depasit granitele Romaniei, cred ca asta este un atu", a adaugat omul de afaceri.

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, a declarat, miercuri seara, ca agentia de presa MEDIAFAX este pentru el un partener de incredere. Harris a vorbit in limba romana si a marturisit ca primeste stirile agentiei MEDIAFAX pe smartphone. "Am MEDIAFAX mereu pe browser. Blogul si Twitter-ul meu sunt transmise si de MEDIAFAX. MEDIAFAX este un partener de incredere", a spus diplomatul.

"Continuu cu invatatul limbii romane si mai ales literatura romana", a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, adaugand ca apreciaza peisajele si patrimoniul din Romania. "Sunt reprezentantul Marii Britanii, dar ma simt ca acasa aici", a mai spus Harris.

Echipa Let's Do It Romania a fost premiata la Gala Mediafax 2013, un eveniment dedicat valorilor si stirilor bune, care se desfasoara miercuri seara la Ateneul Roman din Capitala.
Premiul pentru voluntariat in cauze etice si caritabile le-a fost inmanat membrilor Let's Do It Romania - Anamaria Hancu, Andrei Cosuleanu si Anca Banita - de catre Aurelia Alexa, jurnalist MEDIAFAX.

Membrii echipei Let's Do It Romania au primit premiul "pentru ca au dovedit ca poti construi o comunitate virtuala, prin social media si networking social, care poate deveni una reala, capabila de fapte fara precedent, pentru ca au reusit sa le arate romanilor ca mizeria publica nu e un blestem, dar nici treaba altuia".

Acestia au amintit ca fac parte dintr-o miscare globala - "Let's Do IT World" - si ca in septembrie anul acesta va fi organizata in Romania o noua Zi de Curatenie Nationala.

Mediafax este furnizorul oficial de informatie al istoriei. Au scris peste 2 milioane de stiri preluate de toata mass media, iar in 2012 au aniversat 20 de ani de presa de agentie, de cea mai buna calitate, la cele mai inalte standarde jurnalistice.

Daca stirile negative fac rating si vand, stirile pozitive fac diferenta si raman in istorie. 

Miercuri, la Ateneul Roman, Mediafax a premiat protagonistii stirilor bune ale anului 2012. Cei care ne fac mandri ca suntem romani si care reprezinta motivul pentru care am ales profesia de jurnalist.

Sunt oamenii care sustin valorile Mediafax, cele care stau la baza meseriei: adevar, profesionalism, inovatie, curaj, ambitie, atitudine, respect, aspiratie, obiectivitate. Sunt intamplarile care dau speranta de mai bine oamenilor.

Mai multe detalii despre Gala Mediafax gasiti pe pagina online dedicata evenimentului.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea

Campania "Africa, pământ românesc" ajunge în vestul continentului negru, în Gambia.

Românul supranumit
Românul supranumit "Împăratul resurselor din Africa de Vest", cu afaceri de miliarde de $

Campania ''Africa, pământ românesc'' continuă cu un nou episod în care vorbim despre corupție.

Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE
Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE

Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen se confruntă cu prima sa provocare chiar înainte de a-şi începe mandatul, după ce comisarii desemnaţi de România şi Ungaria au fost respinşi de Comisia juridică a Parlamentului European.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.