Un barbat facea autostopul pentru a ajunge acasa. Cand a vazut cine a oprit, a fost uimit: "Nu-mi venea sa cred"

Dată publicare: 04-02-2015 11:43
Dată actualizare: 07-02-2015 07:14


Jose Mujica

Un barbat din Uruguay facea autostopul incercand sa ajunga acasa de la serviciu cand o masina a oprit in dreptul sau, iar soferul i-a facut semn sa se urce.

Pana aici pare o poveste banala. Insa ce faci daca la volanul masinii se afla chiar presedintele tarii? Gerhald Acosta se intorcea de la serviciu pe jos si mai mult de 30 de masini trecusera pe langa el, refuzand sa-l ia. La un moment dat, in dreptul sau a oprit un Volkswagen Beetle, iar soferul era chiar Jose Mujica, presedintele Uruguaiului.

"Nu-mi venea sa cred. Presedintele tarii ma ducea acasa cu masina. Cand m-am dat jos, i-am multumit din suflet oentru ca nu toata lumea ia autostopisti de pe strada, cu atat mai putin un presedinte de tara", a povestit Gerhald Acosta pentru Daily Mail.

Jose Mujica a fost supranumit "cel mai sarac presedinte din lume" si este cunoscut faptul ca duce o viata simpla, umila.

"Un presedinte este un oficial de rang inalt care este ales intr-o functie. Nu este un rege, nu este un zeu. Nu este vraciul atotstiutor al unui trib. Este un functionar public. Si atunci cred ca este ideal sa traiasca precum majoritatea oamenilor pe care o serveste si o reprezinta", a declarat Mujica intr-un interviu acordat Al Jazeera.

"Sunt numit cel mai sarac presedinte si cred ca e o afirmatie gresita. Oamenii saraci sunt aceia care lucreaza doar pentru a-si permite un stil de viata costisitor si isi doresc mereu mai mult si mai mult", a mai spus el.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO