Cimpanzeul care stie sa faca ceva ce majoritatea barbatilor habar n-au. VIDEO

Cimpanzeul Kanzi

Kanzi este un cimpanzeu pigmeu bonobo foarte inteligent. Primata este foarte indemanatica si stie sa faca un lucru pe care majoritatea barbatilor nu l-au facut niciodata.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU CIMPANZEUL KANZI!

Cimpanzeul stie sa gateasca. Si nu este o gluma! Isi strange singur lemnele pentru focul de tabara si stie sa foloseasca chibriturile. Dupa ce focul e gata, Kanzi gateste folosind ustensile pe care le intalnesti numai in bucatariile moderne.

Doctorul Sue Savage-Rumbaugh, unul dintre cei mai mari experti din lume in limbajul si comportamentul primatelor, crede ca fascinatia cimpanzeului in varsta de 31 de ani pentru foc este semnul unei inteligente adanci.

Kanzi a invatat sa gateasca in timp, imitandu-I pe oameni. Iar cand era foarte mic, obisnuia sa urmareasca emisiunea “Quest for Fire” (n.r. “In cautarea focului”).

Citește și
Daniel
Campanie reusita in SUA: "Salvati-l pe Daniel, motanul neobisnuit, cu 26 de gheare"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cimpanzeu ajuns acum la maturitate iti poate face legume la tigaie, hamburger, stie a foloseasca grill-ul si, dupa ce termina de gatit, stie sa stinga focul folosindu-se de apa.

Pe langa asta, Kanzi intelege limbajul uman. Stie sa “spuna” peste 500 de cuvinte prin intermediul tastaturii si intelege 3.000.

Si, se pare ca, fiul sau, Teco, i-a mostenit talentul si este la fel de fascinat de foc.

Kanzi se afla in grija celor de la Great Ape Trust din Des Moines, Iowa, si este unul dintre cei opt cimpanzei bonobo aflati in grija lui Sue Savage-Rumbaugh.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
VIDEO. Galeria ororilor. Creaturile adevaratului
VIDEO. Galeria ororilor. Creaturile adevaratului "doctor Frankenstein", expuse la Miami

Artistul Enrique Gomez de Molina este comparat cu faimosul doctor Frankenstein, din cauza sculpturilor macabre pe care le face, din bucati de animale impaiate.

Campanie reusita in SUA:
Campanie reusita in SUA: "Salvati-l pe Daniel, motanul neobisnuit, cu 26 de gheare"

A trecut din umbra strazilor, direct in lumina reflectoarelor. Vorbim desigur de o vedeta, insa de una... patrupeda. Un motan roscat face senzatie intr-un adapost pentru animalele abandonate din Statele Unite.

VIDEO. De rasul lumii. Un barbat beat, atacat de maimute la gradina zoologica
VIDEO. De rasul lumii. Un barbat beat, atacat de maimute la gradina zoologica

Incident mai putin obisnuit la o gradina zoologica din Brazilia. Un barbat aflat sub influenta alcoolului a intrat in zona unde se aflau maimutele, crezand probabil ca se va distra pe cinste.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.