Sa radem cu Berlusconi!

Ultima actualizare: 13-04-2012 02:35

Cunoscut pentru simtul dezvoltat al umorului, rareori gustat de victimele sale, inclusiv de opinia internationala, premierul Italiei a recidivat in compania cancelarului german Angela Merkel.


Aflat in plina forma, Silvio Berlusconi si-a primit invitata la Trieste cum numai el putea s-o faca intr-o atmosfera oficiala: s-a ascuns in spatele unui stalp pentru a o surprinde pe Merkel la coborarea acesteia din masina. In plus, desi temperatura de afara era foarte scazuta, iar garzile sale imbracate foarte gros, politicianul italian l-a intampinat pe cancelarul german fara palton, spunand ca are vigoarea unui tanar de 20 de ani.

Nu este prima oara cand Berlusconi face pe bufonul, chiar daca este vorba de intalniri cu inalti oficiali europeni.

In februarie 2002, la summitul european al ministrilor de externe, Berlusconi, aflat acolo pentru ca inlocuitorul lui Renato Ruggiero nu fusese inca numit, a facut un gest deplasat. La poza de grup, acesta i-a pus coarne ministrului spaniol de externe, Josep Piqué, din dorinta de a relaxa atmosfera.

Un an mai tarziu, dupa ce s-a instalat la presedintia Consiliului de Ministri al Uniunii Europene, Berlusconi a fost aspru criticat de neamtul Martin Schulz, din cauza presupuselor legaturi ale sale cu Mafia. In replica, premierul italian l-a invitat sa joace intr-un film despre lagarele de concentrare naziste, productie care tocmai se turna in Italia.

Tot in 2003, in timpul unui interviu, Berlusconi a afirmat ca Mussolini a fost un dictator care nu-si omora adversarii, ci doar „ii trimitea in vacanta”.

In 2005, la deschiderea Autoritatii Europene de Siguranta a Alimentatiei in Parma, premierul italian a marturisit ca a fost nevoit „sa apeleze la farmecul sau de playboy” pentru a o convinge pe Tarja Halonen, presedinta Finlandei, sa plaseze aceasta institutie in Italia si nu in tara din nordul Europei. Criza declansata de aceasta remarca a fost amplificata de unul dintre ministrii cabinetului sau, care a declarat ca „oricine care a vazut o poza cu Halonen si-a dat seama ca Berlusconi nu putea decat sa glumeasca”. Tot atunci, Berlusconi a adus in discutie motivele pentru care este bine sa investesti in Italia. Unul dintre ele este faptul ca „aici gasesti cele mai frumoase secretare din lume”, explicatie care nu le-a picat bine femeilor din parlamentul italian, rezultand un protest de toata frumusetea.

In 2006, Berlusconi a gafat din nou. „Comunistii obisnuiau sa manance copii”, a declarat el, ca mai apoi sa se apere spunand ca „in China din perioada lui Mao, copiii nu se manncau, doar se fierbeau pentru a fertiliza pamantul”.

La o festivitate din 2007, de fata cu toata lumea, seful partidului Forza Italia i-a declarat lui Mara Carfanga, o fosta manechina si membra a formatiunii sale politice, ca „daca n-as fi fost insurat, te-as lua de nevasta imediat” si „cu tine, as merge oriunde”. Imediat, sotia premierului italian l-a pus pe acesta sa-si ceara public scuze pe prima pagina a ziarului La Republica, o publicatie rivala trustului sau media.

Anul acesta, Berlusconi a facut nu mai putin de cinci gafe. Mai intai a declarat ca politicienele de dreapta sunt mai aratoase decat cele de stanga, cu riscul de a fi considerat sexist. Apoi, intrebat de o tanara ce poate sa faca tanara generatie care se confrunta cu slujbe nesigure, premierul a raspuns: „poti incerca sa te casatoresti cu fiul lui Berlusconi... cu zambetul pe care il ai, ai putea incerca”.

In aprilie 2008, la o conferinta de presa unde presedintele rus Vladimir Putin a fost intrebat daca va divorta si se va recasatori cu gimnasta Alina Kabaeva, Berlusconi a intervenit in discutie cu un gest deplasat indreptat catre jurnalist, gest care imita tragerea unui foc de arma. Reprezentantul presei a izbucnit in lacrimi, dar premierul si-a motivat actiunea spunand ca „a fost un gest jucaus si apreciat, avand in vederea timpul necesar pentru traducerea in rusa a intrebarii”.

In urma cu o luna, aflat la un dineu la Casa Alba, Silvio Berlusconi a rupt pupitrul de la care vorbea, iar dupa numirea lui Barack Obama la presedintia SUA, i-a spus presedintelui Medvedev ca „democratul are toate datele pentru o colaborare fericita: este tanar, frumos si unde mai pui ca e si bronzat”. Iar apoi a facut-o pe Carla Bruni "imbecila", pentru ca nu-i intelege simtul umorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO