Naomi Campbell, pasibila de pedeapsa pentru marturie mincinoasa

09-08-2010 00:00


Procesul impotriva fostului presedinte liberian, Charles Taylor, devine tot mai interesant. Dupa ce saptamana trecuta, Naomi Campbell a declarat ca habar nu avea ca acesta i-a trimis in dar "diamante sangerii", actrita Mia Farrow o contrazice cu hotarare.

Fosta sotie a lui Woody Allen spune ca vedeta stia foarte bine de la cine sunt nestematele. Iar fosta agenta a lui Naomi face o declaratie si mai si: frumoasa nu s-a sfiit sa flirteze cu personajul acuzat de crime de razboi. Mia Farrow, care a participat si ea la dineul oferit de Nelson Mandela in 1997, spune ca vedeta era entuziasmata de cadoul trimis de Charles Taylor.

"Imi amintesc ca era extrem de incintata si a zis: <>>", a marturisit Mia Farrow.

In marturia de saptamana trecuta, Naomi spusese ca doar a "presupus" ca fostul presedinte liberian i-a oferit diamantele neslefuite.

Naomi a fost somata sa depuna marturie in fata tribunalului de la Haga dupa ce Mia Farrow a declarat in presa ca frumoasa a primit de la Charles Taylor diamante sangerii in 1997.

Naomi a oferit nestematele unui prieten rugandu-l sa le foloseasca in scopuri caritabile. Insa, acesta le-a tinut timp de 13 ani in seiful personal, unde le-a gasit si politia sud-africana saptamana trecuta.

Pentru procurori, este esential sa arate ca Taylor detinea diamante neslefuite. Astfel, ar putea demonstra ca in schimbul pietrelor, fostul presedinte le oferea armament rebelilor din Sierra Leone in razboiul civil dintre 1991 si 2001, o acuzatie pe care acesta o neaga vehement.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO