Masterchef 2019. De unde a moștenit chef Silviu Chelaru pasiunea pentru gătit

×
Codul embed a fost copiat

Din toamnă, „MasterChef'' revine la ProTV, iar juraţii din acest sezon abia aşteaptă să-i cunoască pe concurenţi.

Tânăr non-conformist şi plin de energie, chef Silviu Chelaru a muncit mult ca să ajungă vestit în branşă. Recunoaşte că nu are experienţa unui chef precum Hadad, dar speră să compenseze prin pasiune, determinare şi talent.

Chef Silviu Chelaru este mai mereu în bucătăria restaurantului sau din centrul Clujului, de unde îşi surprinde clienţii cu tot felul de mâncăruri sofisticate.

Chef Silviu:Aici avem file de lup de mare făcut în crema de cartofi, morcovii sunt sotaţi doar în unt şi paprika."

Pasiunea pentru gătit a moştenit-o din familie. A furat „meserie" de la mama lui, care l-a învăţat ce înseamnă gustul. Apoi a început să se perfecţioneze şi uşor-uşor şi-a dezvoltat un stil propriu.

Citește și
Chef Joseph Hadad
A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef

Silviu Chelaru, chef: „Am avut noroc să mă nasc într-o familie unde jumătate sunt unguri, jumătate moldoveni şi atunci la noi tot timpul mâncarea a fost gustoasă. Mama mea găteşte bine, mătuşile mele gătesc bine. Când am venit la facultate, am început să gătesc, am luat joburi lucrăm pentru evenimente, găteam în perioada de vară. Mi-a plăcut tot timpul atmosferă, în bucătărie nu poţi sta locului.”

Iniţial, nu şi-a găsit locul în ţară, aşa că a plecat la Londra. După ce a lucrat un an de dimineaţă până seară şi-a dat seama că este pregătit să fie pe cont propriu.

Silviu Chelaru, chef:Eu aici am investit cam tot. Timp, răbdare, energie, nervi. Cam tot ce dai şi unui copil mic. Nu a fost o chestie uşoară. S-a muncit. Tot ce e restaurantul aici, a fost construit de mine şi de tatăl meu.”

Munca şi atenţia la detalii l-au adus pe Silviu Chelaru unde este acum.

Silviu Chelaru, chef: Cred că un bucătar bun în ziua de astăzi trebuie să aibă răbdare. Dacă nu eşti atent şi nu înveţi câteva tehnici de bază, o să o dai de gard din prima.”

Cu toate că este un nonconformist, mâncarea preferată a bucătarului din Cluj rămâne una simplă.

Silviu Chelaru, chef: „Cel mai mult şi cel mai mult şi în ziua de astăzi iubesc salata orientală cu catofi, maioneza, ceapă în exces şi cu slănină.”

Oriunde merge să gătească chef Silviu Chelaru, oamenii stau la rând. Este un spectacol în sine să îl vezi lucrând.

Silviu Chelaru are 32 de ani iar din toamnă va face parte din juriul Masterchef, împreună cu Chef Joseph Hadad şi expertul în vinuri Cosmin Tudoran.

Puteți urmări pagina de Instagram a MasterChef aici.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Cine este Cosmin Tudoran, unul dintre jurații Masterchef 2019
Cine este Cosmin Tudoran, unul dintre jurații Masterchef 2019

Cel mai bun show culinar de divertisment din lume revine, în această toamnă, la Pro TV. În joc sunt titlul de cel mai bun Chef al anului și marele premiu, de 50.000 de euro.

A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef
A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef

„Masterchef", cel mai bun show culinar din lume, revine la ProTV în această toamnă. Cei care vor să câștige râvnitul șorț trebuie mai întâi să-i convingă pe cei trei noi jurați.

MasterChef, un nou sezon din această toamnă. Chef Silviu Chelaru, despre pasiunea sa
MasterChef, un nou sezon din această toamnă. Chef Silviu Chelaru, despre pasiunea sa

Masterchef revine în această toamnă la Pro TV! Pasiunea pentru gusturile rafinate au adus împreună trei personalităţi în juriul celui mai bun show culinar din lume.

Cine vor fi noii juraţi MasterChef. Unul dintre ei a devenit celebru şi ca artist
Cine vor fi noii juraţi MasterChef. Unul dintre ei a devenit celebru şi ca artist

Au fost anunţate numele noilor juraţi MasterChef. 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții
România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții

România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.