Masterchef 2019. De unde a moștenit chef Silviu Chelaru pasiunea pentru gătit

×
Codul embed a fost copiat

Din toamnă, „MasterChef'' revine la ProTV, iar juraţii din acest sezon abia aşteaptă să-i cunoască pe concurenţi.

Tânăr non-conformist şi plin de energie, chef Silviu Chelaru a muncit mult ca să ajungă vestit în branşă. Recunoaşte că nu are experienţa unui chef precum Hadad, dar speră să compenseze prin pasiune, determinare şi talent.

Chef Silviu Chelaru este mai mereu în bucătăria restaurantului sau din centrul Clujului, de unde îşi surprinde clienţii cu tot felul de mâncăruri sofisticate.

Chef Silviu:Aici avem file de lup de mare făcut în crema de cartofi, morcovii sunt sotaţi doar în unt şi paprika."

Pasiunea pentru gătit a moştenit-o din familie. A furat „meserie" de la mama lui, care l-a învăţat ce înseamnă gustul. Apoi a început să se perfecţioneze şi uşor-uşor şi-a dezvoltat un stil propriu.

Citește și
Chef Joseph Hadad
A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef

Silviu Chelaru, chef: „Am avut noroc să mă nasc într-o familie unde jumătate sunt unguri, jumătate moldoveni şi atunci la noi tot timpul mâncarea a fost gustoasă. Mama mea găteşte bine, mătuşile mele gătesc bine. Când am venit la facultate, am început să gătesc, am luat joburi lucrăm pentru evenimente, găteam în perioada de vară. Mi-a plăcut tot timpul atmosferă, în bucătărie nu poţi sta locului.”

Iniţial, nu şi-a găsit locul în ţară, aşa că a plecat la Londra. După ce a lucrat un an de dimineaţă până seară şi-a dat seama că este pregătit să fie pe cont propriu.

Silviu Chelaru, chef:Eu aici am investit cam tot. Timp, răbdare, energie, nervi. Cam tot ce dai şi unui copil mic. Nu a fost o chestie uşoară. S-a muncit. Tot ce e restaurantul aici, a fost construit de mine şi de tatăl meu.”

Munca şi atenţia la detalii l-au adus pe Silviu Chelaru unde este acum.

Silviu Chelaru, chef: Cred că un bucătar bun în ziua de astăzi trebuie să aibă răbdare. Dacă nu eşti atent şi nu înveţi câteva tehnici de bază, o să o dai de gard din prima.”

Cu toate că este un nonconformist, mâncarea preferată a bucătarului din Cluj rămâne una simplă.

Silviu Chelaru, chef: „Cel mai mult şi cel mai mult şi în ziua de astăzi iubesc salata orientală cu catofi, maioneza, ceapă în exces şi cu slănină.”

Oriunde merge să gătească chef Silviu Chelaru, oamenii stau la rând. Este un spectacol în sine să îl vezi lucrând.

Silviu Chelaru are 32 de ani iar din toamnă va face parte din juriul Masterchef, împreună cu Chef Joseph Hadad şi expertul în vinuri Cosmin Tudoran.

Puteți urmări pagina de Instagram a MasterChef aici.

Articol recomandat de sport.ro
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Citește și...
Cine este Cosmin Tudoran, unul dintre jurații Masterchef 2019
Cine este Cosmin Tudoran, unul dintre jurații Masterchef 2019

Cel mai bun show culinar de divertisment din lume revine, în această toamnă, la Pro TV. În joc sunt titlul de cel mai bun Chef al anului și marele premiu, de 50.000 de euro.

A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef
A gătit pentru Robert De Niro și Madonna, iar acum va fi în juriul Masterchef

„Masterchef", cel mai bun show culinar din lume, revine la ProTV în această toamnă. Cei care vor să câștige râvnitul șorț trebuie mai întâi să-i convingă pe cei trei noi jurați.

MasterChef, un nou sezon din această toamnă. Chef Silviu Chelaru, despre pasiunea sa
MasterChef, un nou sezon din această toamnă. Chef Silviu Chelaru, despre pasiunea sa

Masterchef revine în această toamnă la Pro TV! Pasiunea pentru gusturile rafinate au adus împreună trei personalităţi în juriul celui mai bun show culinar din lume.

Cine vor fi noii juraţi MasterChef. Unul dintre ei a devenit celebru şi ca artist
Cine vor fi noii juraţi MasterChef. Unul dintre ei a devenit celebru şi ca artist

Au fost anunţate numele noilor juraţi MasterChef. 

Recomandări
Anul universitar 2023-2024, debut cu multe probleme și cu studenți puțini și nemulțumiți. Cum s-a ajuns în această situație
Anul universitar 2023-2024, debut cu multe probleme și cu studenți puțini și nemulțumiți. Cum s-a ajuns în această situație

Anul universitar a început cu studenți puțini, dar multe probleme. Ministrul Educației anunță festiv lansarea unor programe care să-i țină pe tineri la cursuri până la finalul facultății.

Cantități mari de fentanil, furate din farmacia Spitalului Județean Pitești. Medicamentul poate avea efect letal
Cantități mari de fentanil, furate din farmacia Spitalului Județean Pitești. Medicamentul poate avea efect letal

25 de fiole de fentanil, un opioid puternic cu efect letal dacă nu este folosit corespunzător, au dispărut din farmacia Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Mesajul unui rector la început de an universitar: Nu vă limitați la conținutul de pe TikTok și Instagram
Mesajul unui rector la început de an universitar: Nu vă limitați la conținutul de pe TikTok și Instagram

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), profesorul Sorin Radu, i-a îndemnat pe cei 15.000 de studenţi să înveţe ca să îşi facă un viitor şi să nu citească doar mesajele de pe TikTok şi Instagram, scrie Agerpres.